
Jemeno sluoksniuotas pyragas
Bint al-Sahn, arba Sabayah, yra tradicinis, daug laiko reikalaujantis sluoksniuotas pyragas, kilęs iš Jemeno, bet populiarus visuose Artimuosiuose Rytuose. Jį sudaro ploni tešlos sluoksniai, sutepti lydytu sviestu (ar margarinu) ir pabarstyti juodųjų kmynų sėklomis bei riešutais. Nors paruošimas užtruks, rezultatas – puri, lengva ir nepakartojamo skonio bandelė, patiekiama su medumi.
Ingredientai
Sluoksniavimui ir dekoravimui
* Pagrindiniai ingredientai
* Sluoksniavimui ir dekoravimui
Patarimai
Šiam pyragui pagaminti reikia laiko, ypač kildinimui ir sluoksnių formavimui, bet kruopštus tampymas ir lankstymas padeda išgauti puri, lengvą tekstūrą.
Patarimai
Šiam pyragui pagaminti reikia laiko, ypač kildinimui ir sluoksnių formavimui, bet kruopštus tampymas ir lankstymas padeda išgauti puri, lengvą tekstūrą.
Gaminimo instrukcijos
- 1
Sumaišykite sausas mieles ir drungną vandenį. Įmaišykite šiltą pieną. Po to įmaišykite druską, cukrų, augalinį aliejų ir kiaušinius. Sudėkite baltus universalius miltus ir manų kruopų miltus, ir gerai išminkykite, kol gausite vientisą tešlą. Uždenkite ir palikite kilti.
- 2
Pakilusią tešlą padalinkite į dalis, maždaug delno dydžio. Sudėkite jas ant miltais pabarstyto paviršiaus, kad neliptų. Kiekvieną tešlos gabalėlį tampykite ir lankstykite, kad tešla taptų puri ir orinė. Palikite tešlos kamuoliukus pailsėti 10–15 minučių.
- 3
Paruoškite plokščią darbinį paviršių, patepdami jį margarinu (arba sviestu). Iškočiokite vieną tešlos gabalėlį į labai ploną apvalų lakštą. Aptepkite lakštą lydytu margarinu, pabarstykite smulkintais migdolais, pistacijomis, juodaisiais kmynais (Nigella sativa) ir sezamo sėklomis.
- 4
Iškočiokite kitą tešlos gabalėlį ir uždėkite ant pirmojo sluoksnio. Vėl aptepkite margarinu ir pabarstykite riešutais bei sėklomis. Kartokite šį sluoksniavimą, kol sunaudosite visą tešlą. Sudėtą pyragą kepkite orkaitėje. Patiekite karštą, aplietą medumi.
Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.
Recepto autorius: Davidbena ir bendraautoriai
Šaltinis: Wikibooks
Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.
Nuotrauka: Rukn950 (profilis)
Šaltinis: Wikimedia Commons
Licencija: CC BY-SA 3.0
Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.
Daugiau informacijos čia