
Aadun – Nigerietiškas kukurūzų miltų užkandis su palmių aliejumi
Aadun yra tradicinis jorubų tautos užkandis iš Nigerijos. Tai sotus ir greitai paruošiamas skanėstas, gaminamas iš kukurūzų miltų, palmių aliejaus ir žiupsnelio druskos bei čili. Nereikalauja kepimo, tik brandinimo. Puikiai tinka kaip greitas užkandis prie gėrimų.
Ingredientai
* Pagrindiniai ingredientai
Patarimai
Norėdami paįvairinti skonį, galite į masę įmaišyti šiek tiek maltų skrudintų pupelių, kaip tai daro Kogi žmonės.
Patarimai
Norėdami paįvairinti skonį, galite į masę įmaišyti šiek tiek maltų skrudintų pupelių, kaip tai daro Kogi žmonės.
Gaminimo instrukcijos
- 1
Dideliame dubenyje sumaišykite kukurūzų miltus, palmių aliejų, čili pipirų miltelius ir druską. Trinkite tarp pirštų arba maišykite šaukštu, kol gausite vientisą, šiek tiek drėgną ir birią masę.
- 2
Uždenkite dubenį ir palikite mišinį pastovėti kambario temperatūroje 2–3 valandas. Per šį laiką miltai sugers aliejų, skoniai susimaišys ir masė taps tinkama formavimui.
- 3
Po brandinimo, rankomis suformuokite norimo dydžio rutuliukus ar kitos formos figūrėles, gerai suspausdami masę. Patiekite nedelsiant prie arbatos, kavos ar kitų gėrimų.
Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.
Recepto autorius: Tesleemah ir bendraautoriai
Šaltinis: Wikibooks
Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.
Nuotrauka: Gbolahan Adebayo (profilis)
Šaltinis: Wikimedia Commons
Licencija: CC BY-SA 4.0
Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.
Daugiau informacijos čia