Ragaujam.lt
Agedashi tofu - japoniškas keptas tofu patiekiamas su daikonu ir imbieru

Agedashi tofu - japoniškas keptas tofu

Agedashi tofu - tai japoniškas patiekalas, kuriame tofu supjaustomas kubeliais, apkepamas ir patiekiamas su karštu tentsuyu sultiniu. Patiekiama su žaliaisiais svogūnais ir tarkuotu daikonu.

Įvertinkite receptą
🕒35 min
👥4 porcijos
📊vidutiniškas

Ingredientai

Minkštas tofu*
170g
Bulvių arba kukurūzų krakmolas*
Pagal poreikį
Aliejus kepimui*
Pagal poreikį
Dashi sultinys*
120 ml
Šviesus sojų padažas*
30 ml
Mirinas*
22.5 ml
Žalieji svogūnai
Pagal skonį
Tarkuotas imbieras
Pagal skonį
Tarkuotas daikonas
Pagal skonį

* Pagrindiniai ingredientai

Patarimai

  • Naudokite šviežią dashi sultinį geriausiam skoniui.

  • Tofu gabaliukus kepkite mažomis porcijomis, kad išlaikytumėte aliejaus temperatūrą.

Gaminimo instrukcijos

  1. 1

    Supjaustykite tofu stačiakampiais, apie 2.5 cm storio. Palikite nuvarvėti ant popierinio rankšluosčio 10–15 minučių, pakeiskite popierių ir apverskite gabaliukus.

  2. 2

    Puode sumaišykite padažo ingredientus ir kaitinkite, kol užvirs. Nuimkite nuo ugnies.

  3. 3

    Apibarstykite tofu krakmolu ir pašalinkite perteklių. Įkaitinkite aliejų iki 180°C ir kepkite tofu iki auksinės spalvos, apverčiant kartą.

  4. 4

    Sudėkite tofu į indą, užpilkite padažą ir papuoškite tarkuotu daikonu, imbieru ir svogūnais.

Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.

Recepto autorius: WhisperToMe ir bendraautoriai

Šaltinis: Wikibooks

Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.

Nuotrauka: Megwoo at English Wikibooks (profilis)

Šaltinis: Wikimedia Commons

Licencija: Public domain

Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.

Daugiau informacijos čia