Ragaujam.lt
Alaus duona - supjaustyta ir paruošta patiekimui

Alaus duona

Alaus duona - unikali duona, kurios skonį praturtina alus. Kepimo milteliai yra pagrindinė tešlos kildinimo priemonė.

Įvertinkite receptą
🕒60 min
👥8 porcijos
📊lengvas

Ingredientai

Miltai*
375g
Druska*
2 arbatiniai šaukšteliai
Alaus (šilto)*
340ml
Kepimo milteliai*
4 arbatiniai šaukšteliai
Medus*
1-4 šaukštai
Aliejus
sutepimui

* Pagrindiniai ingredientai

Patarimai

  • Alaus duona geriausiai kyla su gyvo alaus mielėmis.

  • Naudojant tamsų alų, duona bus tamsesnė.

Gaminimo instrukcijos

  1. 1

    Įkaitinkite orkaitę iki 175°C. Patepkite kepimo formą aliejumi.

  2. 2

    Sumaišykite miltus, druską ir kepimo miltelius.

  3. 3

    Sumaišykite alų su medumi ir supilkite į sausų ingredientų mišinį. Maišykite, kol tešla taps vientisa. Jei reikia, pridėkite daugiau miltų.

  4. 4

    Supilkite tešlą į paruoštą formą ir kepkite orkaitėje 40–45 minutes, kol duona bus ruda ir įsmeigtas dantų krapštukas išlįs švarus.

  5. 5

    Patiekite šiltą duoną.

Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.

Recepto autorius: 83.95.207.58 ir bendraautoriai

Šaltinis: Wikibooks

Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.

Nuotrauka: Adam Ginsburg (profilis)

Šaltinis: Wikimedia Commons

Licencija: CC BY-SA 2.5

Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.

Daugiau informacijos čia