Ragaujam.lt
Algerietiška koka - užkandis su daržovėmis

Algerietiška koka - gardus užkandis

Algerietiška koka - tai gardus ir aromatingas užkandis, primenantis ploną picą. Pagaminta iš tešlos, kvepiančios prieskoniais, su svogūnais, pomidorais ir paprikomis - puikus pasirinkimas užkandžiams ar lengviems pietums.

Įvertinkite receptą
🕒95 min
👥8 porcijos
📊vidutiniškas

Ingredientai

Miltai*
500g
Druska*
1 arbatinis šaukštelis
Cukrus*
1 šaukštas
Sausos mielės*
1 pakelis (7g)
Šiltas vanduo*
250ml
Alyvuogių aliejus*
3 šaukštai
Svogūnai*
2 dideli, plonai pjaustyti
Pomidorai*
2 dideli, plonai pjaustyti
Paprika*
1 vnt, plonai pjaustyta
Česnakas*
2–3 skiltelės, susmulkintos
Paprika (prieskonis)*
1 arbatinis šaukštelis
Maltas kuminas*
1 arbatinis šaukštelis
Juodieji pipirai*
pagal skonį
Juodosios alyvuogės
pagal skonį
Šviežios petražolės
pagal skonį

* Pagrindiniai ingredientai

Patarimai

  • Galite pridėti mėgstamų prieskonių, kad suteiktumėte kokos unikalų skonį.

  • Šis patiekalas puikiai tinka tiek karštas, tiek šaltas.

Gaminimo instrukcijos

  1. 1

    Ištirpinkite cukrų šiltame vandenyje, tada pabarstykite mieles. Palikite 10 minučių, kol sukils.

  2. 2

    Dideliame dubenyje sumaišykite miltus ir druską. Viduryje padarykite šulinėlį ir supilkite mielių mišinį bei alyvuogių aliejų. Maišykite, kol susidaro tešla.

  3. 3

    Išverskite tešlą ant miltuoto paviršiaus ir minkykite apie 10 minučių, kol taps lygi ir elastinga.

  4. 4

    Įdėkite tešlą į lengvai aliejuje išteptą dubenį, uždenkite švariu rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje apie valandą, kol padvigubės.

  5. 5

    Kepkite svogūnus alyvuogių aliejuje ant vidutinės ugnies, kol suminkštės. Įdėkite česnaką, papriką, kumino, druskos ir pipirų. Kepkite dar 2–3 minutes. Įdėkite pomidorus ir paprikas, kepkite dar 5–7 minutes.

  6. 6

    Pakilusią tešlą padalinkite į dvi lygias dalis ir iškočiokite į plonas stačiakampes formas.

  7. 7

    Išdėliokite daržovių mišinį ant tešlos, kepkite įkaitintoje orkaitėje 200°C temp. apie 20–25 minutes.

  8. 8

    Leiskite kokos šiek tiek atvėsti. Papuoškite petražolėmis ir alyvuogėmis, supjaustykite porcijomis ir patiekite.

Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.

Recepto autorius: SvnnyBvnny ir bendraautoriai

Šaltinis: Wikibooks

Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.

Nuotrauka: Galjundi7 (profilis)

Šaltinis: Wikimedia Commons

Licencija: CC BY-SA 4.0

Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.

Daugiau informacijos čia