Ragaujam.lt
Nigerijos garuose virta kvietinė duona, patiekiama ant lentelės

Alkubus - Nigerijos garuose virta duona

Alkubus - tai iš šiaurinės Nigerijos kilusi garuose virta kvietinė duona. Šis receptas puikiai tinka norintiems išbandyti tradicinį Afrikos skonį.

Įvertinkite receptą
🕒60 min
👥4 porcijos
📊lengvas

Ingredientai

Kvietiniai miltai*
2 puodeliai
Instant mielės*
1 arbatinis šaukštelis
Druska*
0.5 arbatinis šaukštelis
Kepimo milteliai*
1 arbatinis šaukštelis
Vanduo*
0.5 puodelio
Augalinis aliejus*
2 arbatiniai šaukšteliai

* Pagrindiniai ingredientai

Gaminimo instrukcijos

  1. 1

    Persijokite miltus į maišymo indą. Įmaišykite mieles, druską ir kepimo miltelius.

  2. 2

    Įpilkite vandens ir sumaišykite, kol gausite vientisą tešlą. Minkykite, kol tešla taps elastinga ir gerai sumaišyta.

  3. 3

    Uždenkite tešlą ir leiskite jai pakilti 1 valandą.

  4. 4

    Švelniai išmuškite orą iš tešlos. Sutepkite kepimo formą ir perkelkite tešlą į formą.

  5. 5

    Uždenkite formą ir įdėkite į garų puodą. Virkite kol duona bus iškepusi ir pagaliukas, įkištas į centrą, išeis švarus.

  6. 6

    Išimkite iš garų puodo ir leiskite atvėsti. Išimkite iš formos ir patiekite.

Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.

Recepto autorius: Tesleemah ir bendraautoriai

Šaltinis: Wikibooks

Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.

Nuotrauka: jasonlam (profilis)

Šaltinis: Wikimedia Commons

Licencija: CC BY-SA 2.0

Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.

Daugiau informacijos čia