
Appam - fermentuoti ryžių blynai
Appam yra fermentuoti ryžių blynai, kurie yra populiarūs Pietų Indijoje, ypač Kerala valstijoje. Šie blynai dažnai patiekiami su kokoso skonio daržovių troškiniu. Jie taip pat mėgstami Šri Lankoje, kur žinomi kaip 'appa' arba 'hopper'.
Ingredientai
* Pagrindiniai ingredientai
Patarimai
Norint užtikrinti gerą fermentaciją, į tešlą galima pridėti arba mielių arba kefyro.
Malimas gali būti atliekamas trintuvu, įsitikinkite, kad yra pakankamai skysčio.
Patarimai
Norint užtikrinti gerą fermentaciją, į tešlą galima pridėti arba mielių arba kefyro.
Malimas gali būti atliekamas trintuvu, įsitikinkite, kad yra pakankamai skysčio.
Gaminimo instrukcijos
- 1
Mirkykite nevirtus ryžius vandenyje, kol jie suminkštės.
- 2
Sumalkite mirkytus ryžius, kol jie bus maždaug ketvirtadaliais sumalti.
- 3
Įdėkite tarkuotą kokosą ir truputį vandens, tęskite malimą.
- 4
Pridėkite cukrų, virtus ryžius ir mieles, ir toliau malkite, kol mišinys bus lygus ir skystesnis nei blynų tešla.
- 5
Perkelkite į platų indą ir palikite nakčiai fermentuotis.
- 6
Keptuvėje su šiek tiek aliejaus ar ghee sviestu kepkite blynus, kol jie taps auksiniai kraštuose.
Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.
Recepto autorius: Paulcox ir bendraautoriai
Šaltinis: Wikibooks
Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.
Nuotrauka: KARTY JazZ (profilis)
Šaltinis: Wikimedia Commons
Licencija: CC BY-SA 4.0
Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.
Daugiau informacijos čia