
Arancini - itališki kepti ryžių kamuoliukai
Arancini - tradiciniai itališki kepti ryžių kamuoliukai su mozzarella, parmezano sūriu ir kumpiu. Puikus užkandis su marinaro padažu.
Ingredientai
* Pagrindiniai ingredientai
Patarimai
Kepant aliejaus lygis turėtų būti bent iki pusės kamuoliukų.
Patarimai
Kepant aliejaus lygis turėtų būti bent iki pusės kamuoliukų.
Gaminimo instrukcijos
- 1
Virti ryžius pasūdytame vandenyje, kol suminkštės. Nusausinkite ir atvėsinkite.
- 2
Sumaišykite ryžius su mozzarella ir parmezano sūriais bei pipirais, palikite atvėsti.
- 3
Kumpį ir sviestą sumaišykite. Tai bus įdaras.
- 4
Suformuokite ryžių paplotėlį. įdėję įdarą ant paplotėlio - suformuokite kamuoliukus.
- 5
Apvoliokite kamuoliukus miltuose, kiaušinių plakinyje, tada džiūvėsėliuose.
- 6
Kepkite kamuoliukus karštame aliejuje, kol taps auksinės spalvos. Nusausinkite ant popierinių rankšluosčių.
- 7
Patiekite su šiltu marinaro padažu.
Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.
Recepto autorius: NMaia ir bendraautoriai
Šaltinis: Wikibooks
Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.
Šaltinis: Wikimedia Commons
Licencija: Public domain
Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.
Daugiau informacijos čia