Ragaujam.lt
Itališki arancini - kepti ryžių kamuoliukai su sūriu ir kumpiu

Arancini - itališki kepti ryžių kamuoliukai

Arancini - tradiciniai itališki kepti ryžių kamuoliukai su mozzarella, parmezano sūriu ir kumpiu. Puikus užkandis su marinaro padažu.

Įvertinkite receptą
🕒50 min
👥4 porcijos
📊vidutiniškas

Ingredientai

Arborio ryžiai*
450g
Mozzarella sūris*
120g
Parmezano sūris*
60g
Juodieji pipirai*
pagal skonį
Kumpis*
120g
Sviestas*
1 šaukštas
Džiūvėsėliai*
1.5 puodelio
Kvietiniai miltai*
1 puodelis
Kiaušiniai*
2 vnt.
Alyvuogių aliejus
šlakelis
Augalinis aliejus*
kepimui
Marinaro padažas*
2 puodeliai

* Pagrindiniai ingredientai

Patarimai

  • Kepant aliejaus lygis turėtų būti bent iki pusės kamuoliukų.

Gaminimo instrukcijos

  1. 1

    Virti ryžius pasūdytame vandenyje, kol suminkštės. Nusausinkite ir atvėsinkite.

  2. 2

    Sumaišykite ryžius su mozzarella ir parmezano sūriais bei pipirais, palikite atvėsti.

  3. 3

    Kumpį ir sviestą sumaišykite. Tai bus įdaras.

  4. 4

    Suformuokite ryžių paplotėlį. įdėję įdarą ant paplotėlio - suformuokite kamuoliukus.

  5. 5

    Apvoliokite kamuoliukus miltuose, kiaušinių plakinyje, tada džiūvėsėliuose.

  6. 6

    Kepkite kamuoliukus karštame aliejuje, kol taps auksinės spalvos. Nusausinkite ant popierinių rankšluosčių.

  7. 7

    Patiekite su šiltu marinaro padažu.

Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.

Recepto autorius: NMaia ir bendraautoriai

Šaltinis: Wikibooks

Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.

Nuotraukos autorius

Šaltinis: Wikimedia Commons

Licencija: Public domain

Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.

Daugiau informacijos čia