
Arroz con Pollo – Tradicinė vištiena su ryžiais iš Kubos
Arroz con Pollo – autentiškas Kubos ir Puerto Riko patiekalas su vištiena, ryžiais, paprikomis ir šafraniniu aromatu. Puikus pasirinkimas pietums ar šeimos vakarienei.
Ingredientai
* Pagrindiniai ingredientai
Patarimai
Norint ryškesnės spalvos, naudokite daugiau šafrano arba galite pridėti kitų daržovių, pvz., žalių pupelių ar morkų, kad patiekalas būtų dar spalvingesnis.
Patarimai
Norint ryškesnės spalvos, naudokite daugiau šafrano arba galite pridėti kitų daržovių, pvz., žalių pupelių ar morkų, kad patiekalas būtų dar spalvingesnis.
Gaminimo instrukcijos
- 1
Supjaustykite vištieną didesniais gabalėliais (1 krūtinėlę į 4 dalis). Pagardinkite vištieną druska ir pipirais. Įkaitinkite alyvuogių aliejų keptuvėje ir apkepkite vištieną iki auksinės spalvos, kad išsiskirtų aromatas.
- 2
Į keptuvę įdėkite smulkintus česnakus, svogūnus, raudonąją papriką ir pomidorus. Kepkite, kol daržovės suminkštės ir susimaišys skoniais.
- 3
Perkelkite vištieną ir daržoves į didelį puodą. Įpilkite vištienos sultinį, pridėkite kalendrą ir šafraną. Užvirinkite, tada įdėkite ryžius. Virkite, kol ryžiai išbrinks ir įgers sultinį.
- 4
Įdėkite vištieną atgal į puodą, leiskite sušilti. Pabarstykite nusunktais žirniais ir patiekite kol patiekalas karštas.
Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.
Recepto autorius: T029248 ir bendraautoriai
Šaltinis: Wikibooks
Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.
Nuotrauka: Kobako (profilis)
Šaltinis: Wikimedia Commons
Licencija: CC BY-SA 2.5
Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.
Daugiau informacijos čia