Ragaujam.lt
Libijos semolinos pudingas su cinamonu ir riešutais

Asida bil Zibda – Libijos semolinos pudingas

Asida bil zibda – tradicinis Libijos desertas, kreminis, švelnus ir maloniai saldus. Pagamintas iš paprastų ingredientų, šis gardėsis dažnai ruošiamas ypatingomis progomis.

Įvertinkite receptą
🕒35 min
👥6 porcijos
📊vidutiniškas

Ingredientai

Sviestas*
1 puodelis
Semolina*
2 puodeliai
Cukrus*
1 puodelis
Maltas kardamonas*
1 arbatinis šaukštelis
Pienas*
1 puodelis
Maltas cinamonas
pagal skonį
Kapoti riešutai
pagal skonį

* Pagrindiniai ingredientai

Patarimai

  • Papildomam aromatui galite įlašinti rožių arba apelsinų žiedų vandens.

  • Riešutai ir cinamonas puikiai tinka papuošimui.

  • Šis pudingas tinka tiek desertui, tiek pusryčiams.

Gaminimo instrukcijos

  1. 1

    Dideliame puode arba keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą.

  2. 2

    Suberkite semoliną į ištirpintą sviestą ir, nuolat maišydami, kepkite apie 10 minučių, kol ji taps auksinės spalvos ir skleis malonų riešutų aromatą.

  3. 3

    Sumažinkite ugnį ir įmaišykite cukrų bei maltą kardamoną. Gerai išmaišykite, kad prieskoniai tolygiai pasiskirstytų.

  4. 4

    Lėtai, nuolat maišydami, pilkite pieną. Tai padės išvengti gumulų susidarymo.

  5. 5

    Virkite toliau ant silpnos ugnies, nuolat maišydami, apie 10–15 minučių, kol mišinys sutirštės ir pradės atšokti nuo puodo sienelių.

  6. 6

    Pudingą išimkite iš puodo ir patiekite šiltą arba kambario temperatūros. Papuoškite kapotais riešutais ir pabarstykite cinamono.

Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.

Recepto autorius: Sylvesterchukwu04 ir bendraautoriai

Šaltinis: Wikibooks

Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.

Nuotrauka: Jaw101ie (profilis)

Šaltinis: Wikimedia Commons

Licencija: CC BY 2.0

Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.

Daugiau informacijos čia