Ragaujam.lt
Asun – tradicinė kepta ožkiena su aštriu pipirų padažu

Asun – ožkiena su pipirų padažu (tradicinis Nigerijos patiekalas)

Asun – vienas garsiausių Nigerijos Yoruba virtuvės patiekalų, gaminamas iš sultingos keptos ožkienos ir aštraus pipirų padažo. Aromatingas, sodraus skonio, puikiai tinkantis vakarėliams, ypatingoms progoms ar egzotiškai vakarienei.

Įvertinkite receptą
🕒180 min
👥4 porcijos
📊vidutiniškas

Ingredientai

Ožkienos mėsa*
1 kg
Druska*
pagal skonį
Sultinio kubelis*
1 vnt.
Svogūnai*
2 vnt.
Švieži habanero pipirai*
pagal skonį
Paprika*
1 vnt.
Svogūnas (padažui)*
1 vnt.

Padažui

Augalinis aliejus*
1 šaukštas

* Pagrindiniai ingredientai
* Padažui

Patarimai

  • Habanero pipirai yra labai aštrūs – jei norite švelnesnio varianto, rinkitės jalapeno arba saldžiąsias paprikas.

Gaminimo instrukcijos

  1. 1

    Ožkienos mėsą sudėkite į dubenį, įberkite druskos ir sutrupintą sultinio kubelį. Gerai įtrinkite ir palikite marinuotis bent 2 valandoms, kad mėsa įgautų gilesnį skonį.

  2. 2

    Marinuotą mėsą dėkite ant grilio arba įkaitintos orkaitės (180 °C). Lengvai aptepkite augaliniu aliejumi. Kepkite 20 minučių ant grilio arba 40 minučių orkaitėje, kol mėsa bus apskrudusi.

  3. 3

    Habanero pipirus ir svogūnus sudėkite į maisto smulkintuvą ir sutrinkite iki tirštos, vientisos pastos.

  4. 4

    Keptą ožkieną sudėkite į keptuvę, įpilkite apie ¾ puodelio vandens. Kaitinkite 5–10 minučių, kad mėsa suminkštėtų ir įgautų daugiau sultingumo.

  5. 5

    Įmaišykite pagamintą pipirų–svogūnų pastą. Troškinkite 5–7 minutes, tada sudėkite supjaustytą papriką ir likusį svogūną. Pagardinkite druska, supilkite šaukštą aliejaus ir dar 2 minutes patroškinkite, kad skoniai susijungtų.

  6. 6

    Patiekite karštą – kaip pagrindinį patiekalą arba pikantišką užkandį.

Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.

Recepto autorius: Kwalaw ir bendraautoriai

Šaltinis: Wikibooks

Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.

Nuotrauka: Edriiic (profilis)

Šaltinis: Wikimedia Commons

Licencija: CC BY-SA 4.0

Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.

Daugiau informacijos čia