Ragaujam.lt
Ata Ekuru padažas su raudonosiomis paprikomis ir prieskoniais

Ata Ekuru (Ekuru padažas)

Ata Ekuru yra raudonas padažas, naudojamas ekuru pagardinimui. Tai esminė ekuru dalis, gaminama iš raudonųjų paprikų ir kitų prieskonių.

Įvertinkite receptą
🕒50 min
👥4 porcijos
📊vidutiniškas

Ingredientai

Raudonosios paprikos*
4 vnt.
Rodo (scotch bonnet pipirai)*
6 vnt.
Švieži kajeno pipirai*
10 vnt.
Svogūnas*
1 vnt.
Palmių aliejus*
400 ml
Prieskonių kubeliai*
pagal skonį
Druska*
pagal skonį
Žuvis
Nebūtina
Maltos krevetės
Nebūtina
Jautiena
Nebūtina

* Pagrindiniai ingredientai

Gaminimo instrukcijos

  1. 1

    Sumaišykite raudonąsias paprikas, scotch bonnet pipirus ir kajeno pipirus. Susmulkinkite iki grubios pastos konsistencijos.

  2. 2

    Įkaitinkite palmių aliejų keptuvėje. Po 5 minučių įpilkite maltą pipirų mišinį į karštą aliejų. Pagardinkite druska ir prieskonių kubeliais pagal skonį, pridėkite pasirinktinus ingredientus.

  3. 3

    Virinkite ant vidutinės–žemos ugnies apie 30–40 minučių, kol padažas bus gerai išviręs ir aliejus pakils į paviršių.

  4. 4

    Patiekite kartu su ekuru.

Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.

Recepto autorius: Adefanike ir bendraautoriai

Šaltinis: Wikibooks

Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.

Nuotrauka: Amuzujoe (profilis)

Šaltinis: Wikimedia Commons

Licencija: CC BY-SA 4.0

Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.

Daugiau informacijos čia