
Ata Ekuru (Ekuru padažas)
Ata Ekuru yra raudonas padažas, naudojamas ekuru pagardinimui. Tai esminė ekuru dalis, gaminama iš raudonųjų paprikų ir kitų prieskonių.
Ingredientai
* Pagrindiniai ingredientai
Gaminimo instrukcijos
- 1
Sumaišykite raudonąsias paprikas, scotch bonnet pipirus ir kajeno pipirus. Susmulkinkite iki grubios pastos konsistencijos.
- 2
Įkaitinkite palmių aliejų keptuvėje. Po 5 minučių įpilkite maltą pipirų mišinį į karštą aliejų. Pagardinkite druska ir prieskonių kubeliais pagal skonį, pridėkite pasirinktinus ingredientus.
- 3
Virinkite ant vidutinės–žemos ugnies apie 30–40 minučių, kol padažas bus gerai išviręs ir aliejus pakils į paviršių.
- 4
Patiekite kartu su ekuru.
Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.
Recepto autorius: Adefanike ir bendraautoriai
Šaltinis: Wikibooks
Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.
Nuotrauka: Amuzujoe (profilis)
Šaltinis: Wikimedia Commons
Licencija: CC BY-SA 4.0
Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.
Daugiau informacijos čia