Ragaujam.lt
Austriški tradiciniai koldūnai paruošti patiekimui

Austriški tradiciniai koldūnai

Austriški tradiciniai koldūnai, pagaminti iš duonos kubelių, kiaušinių ir pieno, puikiai tinka prie keptos anties ar kiaulienos. Šis tradicinis patiekalas yra puikus garnyras su įvairiais padažais.

Įvertinkite receptą
🕒60 min
👥6 porcijos
📊lengvas

Ingredientai

Prancūziška / itališka duona*
250g
Kiaušiniai*
2 vnt.
Pienas*
300ml
Sviestas*
60g
Svogūnai*
60g
Druska*
2 arbat. šaukšteliai
Petražolės
1/2–1 pundelis

* Pagrindiniai ingredientai

Patarimai

  • Galima naudoti aliejų vietoj sviesto.

  • Pjaustymui naudokite medinę lentą, kad sugertų drėgmę.

Gaminimo instrukcijos

  1. 1

    Supjaustykite duoną smulkenisias kubeliais.

  2. 2

    Sumaišykite pieną, kiaušinius ir druską. Supjaustykite duoną smulkenisias kubeliais. Supilkite mišinį ant duonos kubelių kartu su petražolėmis ir gerai išmaišykite. Palikite trumpam pastovėti.

  3. 3

    Smulkiai supjaustykite svogūnus ir kepkite svieste, kol taps skaidrūs. Leiskite atvėsti ir įmaišykite į duonos mišinį.

  4. 4

    Palikite masę valandai, kartkartėmis pamaišydami, kad duona gerai sugertų skystį.

  5. 5

    Drėgna audekle susukite masę į 6 cm storio ritinį ir tvirtai užriškite galus.

  6. 6

    Dideliame puode užvirinkite vandenį su druska ir atsargiai įdėkite paruoštą ritinį. Virkite 40 minučių.

  7. 7

    Ištraukite iš vandens, nuimkite audeklą ir pjaustykite 1 cm storio riekelėmis.

Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.

Recepto autorius: Brite33b ir bendraautoriai

Šaltinis: Wikibooks

Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.

Nuotrauka: brite33b (profilis)

Šaltinis: Wikimedia Commons

Licencija: CC BY-SA 3.0

Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.

Daugiau informacijos čia