Ragaujam.lt
Austriškas obuolių štrudelis su traškia tešla ir sultingu įdaru

Austriškas obuolių štrudelis

Austriškas obuolių štrudelis - tai klasikinis desertas, kuriame derinami obuoliai, cinamonas ir razinos. Traškus tešlos sluoksnis apgaubia sultingą obuolių įdarą, puikiai tinkantį šventėms ar kasdieniam skanavimui.

Įvertinkite receptą
🕒65 min
👥8 porcijos
📊sunkus

Ingredientai

Kvietiniai miltai*
200g
Drungnas vanduo*
63g
Aliejus*
20g
Druska*
1 žiupsnelis
Obuoliai*
1.5kg
Sviestas*
40g
Skrudinti džiūvėsiai*
80g
Cukrus*
100g
Cinamonas*
pagal skonį
Razinos*
60g
Riešutai
60g
Tirštintas sviestas*
80g
Cukraus pudra
pagal skonį

* Pagrindiniai ingredientai

Patarimai

  • Senoviniam Vienos štrudeliui pridėkite grietinės ir riešutų prieš vyniojant.

  • Štrudelis bus sultingesnis, jei įdarą apipilsite cukruotu pienu.

Gaminimo instrukcijos

  1. 1

    Sumaišykite miltus su druska. Suformuokite miltų kalnelį ant darbastalio ir į jo vidurį įpilkite vandens ir aliejaus. Mišinkite, kol susidaro vientisa tešla.

  2. 2

    Minkykite tešlą, kol ji tampa lygi ir nelimpa prie rankų. Tepkite aliejumi ir palikite šiltoje vietoje, uždengę drėgnu rankšluosčiu, 30 minučių.

  3. 3

    Apibarstykite džiūvėsiais 2/3 tešlos. Ant jų sudėkite obuolius, pabarstykite cukrumi, cinamonu, razinomis ir riešutais.

  4. 4

    Aptepkite likusią tešlos dalį tirpintu sviestu. Užlenkite kraštus ir suvyniokite štrudelį, pradedant nuo obuolių pusės.

  5. 5

    Perkelkite štrudelį ant kepimo skardos ir kepkite 180°C temperatūroje 35 minutes, periodiškai aptepdami sviestu.

  6. 6

    Atvėsinkite šiek tiek, supjaustykite porcijomis ir pabarstykite cukraus pudra prieš patiekdami.

Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.

Recepto autorius: Earwen ir bendraautoriai

Šaltinis: Wikibooks

Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.

Nuotraukos autorius

Šaltinis: Wikimedia Commons

Licencija: CC BY-SA 3.0

Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.

Daugiau informacijos čia