
Avižinis omletas su avinžirnių miltais
Avižinis omletas su avinžirnių miltais – tai greitas ir paprastas pusryčių patiekalas, puikiai tinkantis veganams ir vegetarams. Šis omletas yra puikus baltymų šaltinis ir gali būti praturtintas įvairiais priedais.
Ingredientai
* Pagrindiniai ingredientai
Patarimai
Galite į tešlą pridėti ingredientų, tokių kaip svogūnai, paprikos ar laiškiniai česnakai, kad omletas būtų dar gardesnis.
Jei norite daugiau umami skonio, įberkite šiek tiek maistinių mielių.
Patarimai
Galite į tešlą pridėti ingredientų, tokių kaip svogūnai, paprikos ar laiškiniai česnakai, kad omletas būtų dar gardesnis.
Jei norite daugiau umami skonio, įberkite šiek tiek maistinių mielių.
Gaminimo instrukcijos
- 1
Dubenyje sumaišykite avinžirnių miltus, kepimo miltelius, druską, ciberžolę ir papriką. Palaipsniui įpilkite sojos pieno arba vandens ir maišykite, kol tešla bus vienalytė.
- 2
Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies ir įpilkite alyvuogių aliejaus. Išskirstykite aliejų po keptuvę, leiskite šiek tiek įkaisti.
- 3
Supilkite tešlą į keptuvę. Kepkite, kol viduryje pasirodys burbuliukai, tada atsargiai apverskite su mentelė. Kepkite kitą pusę apie 30 sekundžių.
- 4
Omletą patiekite iš karto. Skanaus!
Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.
Recepto autorius: Kittycataclysm ir bendraautoriai
Šaltinis: Wikibooks
Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.
Nuotrauka: Back ache (profilis)
Šaltinis: Wikimedia Commons
Licencija: CC0
Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.
Daugiau informacijos čia