
Awaze Tibs – Etiopiškas mėsos troškinys
Awaze Tibs – tai aštrus, aromatingas Etiopijos mėsos patiekalas, gaminamas iš jautienos arba avienos, troškinamas su berberės prieskoniais, pomidorų pasta ir awaze padažu. Intensyvaus skonio ir greitai paruošiamas.
Ingredientai
* Pagrindiniai ingredientai
Patarimai
Aštrumą reguliuokite pagal skonį, pridėdami daugiau arba mažiau kajeno pipirų.
Awaze padažą galima nusipirkti Afrikos/etiopų parduotuvėse arba pasigaminti namuose.
Puikiai dera su injera, ryžiais arba duona.
Patarimai
Aštrumą reguliuokite pagal skonį, pridėdami daugiau arba mažiau kajeno pipirų.
Awaze padažą galima nusipirkti Afrikos/etiopų parduotuvėse arba pasigaminti namuose.
Puikiai dera su injera, ryžiais arba duona.
Gaminimo instrukcijos
- 1
Didelėje keptuvėje arba wok'e įkaitinkite aliejų ant vidutinės-aukštos ugnies.
- 2
Sudėkite plonai pjaustytą mėsą ir kepkite 3–4 minutes, kol apskrus. Išimkite ir atidėkite.
- 3
Toje pačioje keptuvėje sudėkite svogūną ir česnaką. Kepkite 2–3 minutes, kol suminkštės ir taps aromatingi.
- 4
Įdėkite berberės prieskonius, pomidorų pastą, papriką ir kajeno pipirus. Išmaišykite.
- 5
Grąžinkite mėsą ir gerai sumaišykite su prieskonių mišiniu.
- 6
Įdėkite awaze padažą, sojų padažą, actą ir druską. Išmaišykite, kad mėsa pasidengtų padažu.
- 7
Nuimkite nuo ugnies, pabarstykite šviežiais kalendrais ir patiekite su injera ar ryžiais.
Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.
Recepto autorius: Sylvesterchukwu04 ir bendraautoriai
Šaltinis: Wikibooks
Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.
Nuotrauka: Mark Lyon (Northamerica1000) (profilis)
Šaltinis: Wikimedia Commons
Licencija: CC BY 2.0
Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.
Daugiau informacijos čia