Ragaujam.lt
Aromatinga azijietiška anties krūtinėlė kepta ant grotelių su prieskoniais

Azijietiška anties krūtinėlė kepta ant grotelių

Aromatinga anties krūtinėlė su azijietiškais prieskoniais ir mandarino glajumi. Puikus egzotiškas patiekalas vakarienei ar šventiniam stalui.

Įvertinkite receptą
🕒75 min
👥4 porcijos
📊vidutiniškas

Ingredientai

Anties krūtinėlė*
900g
Druska*
1 arb. šaukštelis
Šviežiai malti juodieji pipirai*
1 arbatinis šaukštelis
Imbieras, maltas*
1 arbatinis šaukštelis
Raudonųjų pipirų dribsniai*
½ valgomasis šaukštas
Žvaigždinis anyžius*
1 vnt.
Kario milteliai*
2 arb. šaukšteliai
Cinamonas*
pusė arb. šaukštelio
Džiovintas bazilikas*
1 arb. šaukštelis
Česnako milteliai*
2 arb. šaukšteliai
Mandarino skiltelės sirupe*
pusė puodelio
Sojų padažas*
1 valgomasis šaukštas
Medus*
2 valgomieji šaukštai
Čili pasta*
1.5 valgomieji šaukštai

* Pagrindiniai ingredientai

Patarimai

  • Norint intensyvesnio skonio, leiskite anties krūtinėlėms pasimarinuoti bent valandą.

Gaminimo instrukcijos

  1. 1

    Sumaišykite druską, pipirus, imbierą, raudonųjų pipirų dribsnius, žvaigždanyžį, baziliką, kario miltelius, cinamoną ir česnako miltelius. Palikite šoniniam naudojimui.

  2. 2

    Anties krūtinėlės odelėje padarykite deimanto formos pjūvius, neperpjaudami mėsos. Įtrinkite abi puses prieskonių mišiniu ir palikite šaldytuve mažiausiai 1 valandą.

  3. 3

    Sumalkite mandarino skilteles, sojų padažą, medų ir čili pastą iki vientisos masės. Supilkite į puodą, užvirinkite vidutine aukšta ugnimi ir virkite, kol sumažės per pusę. Atvėsinkite prieš naudojimą.

  4. 4

    Įkaitinkite grilį iki vidutinės aukštos temperatūros. Kepkite antį 4–5 minutes, patepdami glajumi kartą ar du. Apverskite ir kepkite dar 3–4 minutes, vėl patepdami glajumi, kad mėsos vidus būtų sultingas.

  5. 5

    Likusią glajų masę užvirinkite ir patiekite kaip padažą šalia keptos anties.

Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.

Recepto autorius: Tesleemah ir bendraautoriai

Šaltinis: Wikibooks

Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.

Nuotrauka: Gbolahan Adebayo (profilis)

Šaltinis: Wikimedia Commons

Licencija: CC BY-SA 4.0

Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.

Daugiau informacijos čia