Ragaujam.lt
Baba Ganoush padažas su keptu baklažanu, patiekiamas su duona

Baba Ganoush su keptu baklažanu

Baba Ganoush yra populiarus Vidurio Rytų užkandis, pagamintas iš kepto baklažano, tahini, citrinos sulčių ir alyvuogių aliejaus. Jis puikiai tinka kaip veganiškas užkandis arba pikantiškas padažas jūsų patiekalams.

Įvertinkite receptą
🕒45 min
👥10 porcijos
📊lengvas

Ingredientai

Baklažanas*
1 vnt. (700g)
Tahini*
2 šaukštai
Citrina*
1 vnt.
Česnako skiltelė*
1 vnt.
Alyvuogių aliejus*
3 šaukštai
Druska*
pagal skonį
Kajeno pipirai
pagal skonį

* Pagrindiniai ingredientai

Patarimai

  • Norėdami intensyvesnio skonio, naudokite laimo sultis vietoje citrinos.

Gaminimo instrukcijos

  1. 1

    Baklažaną dėkite į orkaitę su grilio funkcija ir kepkite, kol jo oda pasidarys juoda ir ims luptis. Nepamirškite apversti kas ~4 minutes.

  2. 2

    Nuimkite baklažano odą. Jei liko keli juodi gabalėliai, nesijaudinkite.

  3. 3

    Sumaišykite arba sutrinkite baklažano minkštimą su likusiais susmulkintais ingredientais. Pabaigoje apšlakstykite likusiu alyvuogių aliejumi ir pabarstykite paprika ar kajeno pipirais.

Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.

Recepto autorius: PurplePieman ir bendraautoriai

Šaltinis: Wikibooks

Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.

Nuotrauka: Breville USA (profilis)

Šaltinis: Wikimedia Commons

Licencija: CC BY 2.0

Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.

Daugiau informacijos čia