Ragaujam.lt
Baingan Bartha – indiški baklažanai su kokosų ir čili padažu

Baingan Bartha – Indiški Baklažanai su Kokosu ir Čili

Baingan Bartha – aromatingas indiškas baklažanų patiekalas, kilęs iš Pietų Indijos virtuvės. Kremiška kokosų ir čili pasta suteikia jam išraiškingo skonio, o patiekalas puikiai tinka su chapati, dosa ar ryžiais.

Įvertinkite receptą
🕒40 min
👥4 porcijos
📊lengvas

Ingredientai

Baklažanai*
450g
Čili pipirai*
2-6 vnt.
Kokosas*
1 puodelis
Kalendros lapai*
1 puodelis
Paniras
2 puodeliai
Druska*
Pagal skonį

* Pagrindiniai ingredientai

Patarimai

  • Baingan Bartha gali būti gaminamas ir su kalendros sėklomis, kurios suteikia dar intensyvesnį aromatą.

Gaminimo instrukcijos

  1. 1

    Kepkite baklažanus tiesiai ant žemos ugnies, kol odelė taps juoda ir trapi, o minkštimas suminkštės. Tai trunka apie 15–20 minučių.

  2. 2

    Leiskite keptiems baklažanams atvėsti iki kambario temperatūros.

  3. 3

    Maisto kombaine sumalkite čili, kokosą ir kalendrą iki vientisos pastos.

  4. 4

    Nulupkite baklažanų odą ir sutrinkite minkštimą iki vientisos konsistencijos.

  5. 5

    Sumaišykite baklažanų masę su kokosų pasta ir paniru. Pagardinkite druska pagal skonį.

  6. 6

    Patiekite su chapati, dosa ar garintais ryžiais.

Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.

Recepto autorius: Paulcox ir bendraautoriai

Šaltinis: Wikibooks

Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.

Nuotrauka: Mike130012 (profilis)

Šaltinis: Wikimedia Commons

Licencija: CC BY-SA 4.0

Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.

Daugiau informacijos čia