
Baingan Bartha – Indiški Baklažanai su Kokosu ir Čili
Baingan Bartha – aromatingas indiškas baklažanų patiekalas, kilęs iš Pietų Indijos virtuvės. Kremiška kokosų ir čili pasta suteikia jam išraiškingo skonio, o patiekalas puikiai tinka su chapati, dosa ar ryžiais.
Ingredientai
* Pagrindiniai ingredientai
Patarimai
Baingan Bartha gali būti gaminamas ir su kalendros sėklomis, kurios suteikia dar intensyvesnį aromatą.
Patarimai
Baingan Bartha gali būti gaminamas ir su kalendros sėklomis, kurios suteikia dar intensyvesnį aromatą.
Gaminimo instrukcijos
- 1
Kepkite baklažanus tiesiai ant žemos ugnies, kol odelė taps juoda ir trapi, o minkštimas suminkštės. Tai trunka apie 15–20 minučių.
- 2
Leiskite keptiems baklažanams atvėsti iki kambario temperatūros.
- 3
Maisto kombaine sumalkite čili, kokosą ir kalendrą iki vientisos pastos.
- 4
Nulupkite baklažanų odą ir sutrinkite minkštimą iki vientisos konsistencijos.
- 5
Sumaišykite baklažanų masę su kokosų pasta ir paniru. Pagardinkite druska pagal skonį.
- 6
Patiekite su chapati, dosa ar garintais ryžiais.
Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.
Recepto autorius: Paulcox ir bendraautoriai
Šaltinis: Wikibooks
Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.
Nuotrauka: Mike130012 (profilis)
Šaltinis: Wikimedia Commons
Licencija: CC BY-SA 4.0
Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.
Daugiau informacijos čia