Ragaujam.lt
Barbekiu vištiena ant grilio su saldžiu pikantišku padažu

Barbekiu vištiena – sultinga ir skani

Sultinga barbekiu vištiena su saldžiu ir pikantišku padažu. Puikus pasirinkimas grilinimui su draugais ar šeima. Vištiena marinuojama specialiuose prieskoniuose ir kepama ant grilio.

Įvertinkite receptą
🕒170 min
👥4 porcijos
📊vidutiniškas

Ingredientai

Vištienos šlaunelės*
2 vnt.
Vištienos blauzdelės*
2 vnt.
Vištienos krūtinėlės*
2 vnt.
Druska*
1 puodelis
Vanduo*
1 litras
Tamsus rudas cukrus*
1/2 puodelio
Česnakai*
4 skiltelės
Citrinos žievelė*
2 šaukštai
Nesūdytas vištienos sultinys*
1 litras
Pomidorų pasta*
1 puodelis
Medus*
1/4 puodelio
Obuolių sidro actas*
1/4 puodelio
Vorčesterio padažas*
2 šaukštai
Paprika*
2 šaukštai
Rūkyta paprika*
2 šaukštai
Džiovintas rozmarinas*
1.5 arbat. šaukštelio
Džiovintas čiobrelis*
1.5 arbat. šaukštelio
Kajeno pipirai*
1.5 šaukšto
Stambiai malti juodieji pipirai*
1/2 šaukšto

* Pagrindiniai ingredientai

Patarimai

  • Norint geriausio skonio, vištieną marinuokite bent 2 valandas.

  • Padažą galima paruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve iki 3 dienų.

Gaminimo instrukcijos

  1. 1

    Sumaišykite visas marinato sudedamąsias dalis didelėje užsegamoje maišoje. Įdėkite vištieną ir palikite šaldytuve 2 valandoms.

  2. 2

    Sumaišykite padažo ingredientus ir užvirkite ant vidutinės ugnies, kol sumažės perpus.

  3. 3

    Greitai nuvalykite grilį su aliejuje pamirkytu rankšluosčiu, kad jis būtų paruoštas naudojimui.

  4. 4

    Sumaišykite prieskonių mišinį ir gerai įtrinkite į vištieną. Palikite šaldytuve 30 minučių.

  5. 5

    Kepkite vištieną ant įkaitinto anglies grilio, dažnai apversdami ir tepant padažu, apie 10 minučių, kol vidinė temperatūra pasieks 74°C krūtinėlėje ir 77°C tamsioje mėsoje.

  6. 6

    Uždengite folija ir leiskite pailsėti 7 minutes. Likusį padažą virkite 5 minutes ir supilkite į išspaudžiamą butelį. Patiekite vištieną su padažu.

Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.

Recepto autorius: Iwatchaltonbrown

Šaltinis: Wikibooks

Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.

Nuotrauka: stevendepolo (profilis)

Šaltinis: Wikimedia Commons

Licencija: CC BY 2.0

Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.

Daugiau informacijos čia