Ragaujam.lt
Barbekiu vištienos sparneliai, patiekiami ant lėkštės

Barbekiu vištienos sparneliai – sultingi ir pikantiški

Sultingi barbekiu vištienos sparneliai – puikus užkandis vakarėliams ar šeimos susibūrimams. Klasikinis amerikietiškas patiekalas su pikantišku skoniu, praturtintu paprikos ir citrinos pipirais.

Įvertinkite receptą
🕒45 min
👥4 porcijos
📊lengvas

Ingredientai

Vištienos sparneliai*
24 vnt
Barbekiu padažas*
300 ml
Paprika*
2 šaukštai
Citrinos pipirai*
2 šaukštai
Druska*
1 šaukštas
Juodieji pipirai*
1 šaukštas
Kajeno pipirai
1.5 šaukšto
Hickory medžio drožlės*
pagal poreikį

* Pagrindiniai ingredientai

Patarimai

  • Jei neturite grilio, galite naudoti dujinį grilį.

Gaminimo instrukcijos

  1. 1

    Sumaišykite visus prieskonius ir apvolioję jais sparnelius, aptepkite barbekiu padažu. Palikite marinuotis šaldytuve kuo ilgiau.

  2. 2

    Įkaitinkite anglių židinį ir paskirstykite anglis tolygiai. Uždenkite groteles.

  3. 3

    Sudėkite vištienos sparnelius ant grotelių ir kepkite, dažnai versdami, kol vidinė temperatūra pasieks 74°C.

  4. 4

    Nuimkite nuo grilio, uždenkite aliuminio folija ir leiskite pailsėti 5 minutes prieš patiekiant.

Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.

Recepto autorius: Iwatchaltonbrown

Šaltinis: Wikibooks

Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.

Nuotrauka: Emilian Robert Vicol from Com. Balanesti, Romania (profilis)

Šaltinis: Wikimedia Commons

Licencija: CC BY 2.0

Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.

Daugiau informacijos čia