
Basbousa – Egipto semolinos pyragas su sirupu
Basbousa – drėgnas ir turtingas Viduržemio jūros desertas iš semolinos, kokoso ir sirupo, dažnai patiekiamas ypatingomis progomis ir festivaliais.
Ingredientai
Papuošimui
* Pagrindiniai ingredientai
* Papuošimui
Patarimai
Jei norite intensyvesnio skonio, galite naudoti apelsinų žiedų vandenį sirupui.
Patarimai
Jei norite intensyvesnio skonio, galite naudoti apelsinų žiedų vandenį sirupui.
Gaminimo instrukcijos
- 1
Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Sumaišykite semoliną, kokoso drožles, ištirpintą sviestą, cukrų, jogurtą, kepimo miltelius ir vanilės ekstraktą, kol gausite vientisą masę.
- 2
Ištepkite 23x23 cm kepimo formą sviestu ir supilkite tešlą, tolygiai paskirstydami. Peiliu įpjaukite tešlos paviršių į rombus ar kvadratus.
- 3
Kol pyragas kepa, paruoškite sirupą: puode sumaišykite vandenį, cukrų ir citrinos sultis. Užvirinkite, kol cukrus ištirps. Atvėsinkite.
- 4
Kai pyragas iškeps, išimkite iš orkaitės ir leiskite šiek tiek atvėsti. Užpilkite atvėsusį sirupą ant šilto pyrago, leiskite jam įsigerti.
- 5
Papuoškite kapotais migdolais arba pistacijomis. Leiskite visiškai atvėsti prieš pjaustant ir patiekiant.
Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.
Recepto autorius: Sylvesterchukwu04
Šaltinis: Wikibooks
Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.
Nuotrauka: Biser Todorov (profilis)
Šaltinis: Wikimedia Commons
Licencija: CC BY-SA 4.0
Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.
Daugiau informacijos čia