Ragaujam.lt
Basbousa – Egipto semolinos pyragas su kokoso drožlėmis ir sirupu

Basbousa – Egipto semolinos pyragas su sirupu

Basbousa – drėgnas ir turtingas Viduržemio jūros desertas iš semolinos, kokoso ir sirupo, dažnai patiekiamas ypatingomis progomis ir festivaliais.

Įvertinkite receptą
🕒50 min
👥8 porcijos
📊lengvas

Ingredientai

Smulki semolina*
1 puodelis
Džiovintas kokosas*
0.5 puodelio
Nesūdytas sviestas*
0.5 puodelio
Baltasis cukrus*
0.75 puodelio
Natūralaus jogurto*
1 puodelis
Kepimo milteliai*
1 arbatinis šaukštelis
Vanilės ekstraktas
0.5 arbatinio šaukštelio
Vanduo*
1 puodelis
Cukrus sirupui*
1 puodelis
Citrinos sultys*
1 šaukštas

Papuošimui

Kapoti migdolai arba pistacijos
Pagal skonį

* Pagrindiniai ingredientai
* Papuošimui

Patarimai

  • Jei norite intensyvesnio skonio, galite naudoti apelsinų žiedų vandenį sirupui.

Gaminimo instrukcijos

  1. 1

    Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Sumaišykite semoliną, kokoso drožles, ištirpintą sviestą, cukrų, jogurtą, kepimo miltelius ir vanilės ekstraktą, kol gausite vientisą masę.

  2. 2

    Ištepkite 23x23 cm kepimo formą sviestu ir supilkite tešlą, tolygiai paskirstydami. Peiliu įpjaukite tešlos paviršių į rombus ar kvadratus.

  3. 3

    Kol pyragas kepa, paruoškite sirupą: puode sumaišykite vandenį, cukrų ir citrinos sultis. Užvirinkite, kol cukrus ištirps. Atvėsinkite.

  4. 4

    Kai pyragas iškeps, išimkite iš orkaitės ir leiskite šiek tiek atvėsti. Užpilkite atvėsusį sirupą ant šilto pyrago, leiskite jam įsigerti.

  5. 5

    Papuoškite kapotais migdolais arba pistacijomis. Leiskite visiškai atvėsti prieš pjaustant ir patiekiant.

Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.

Recepto autorius: Sylvesterchukwu04

Šaltinis: Wikibooks

Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.

Nuotrauka: Biser Todorov (profilis)

Šaltinis: Wikimedia Commons

Licencija: CC BY-SA 4.0

Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.

Daugiau informacijos čia