Ragaujam.lt
be-gliuteno šokoladiniai sausainiai

be gliuteno šokoladiniai sausainiai

Šie šokoladiniai sausainiai be gliuteno pagaminti su saldžiųjų ryžių miltais. Jie yra lengvai randami Azijos parduotuvėse arba specializuotuose maisto prekių parduotuvėse kaip Trader Joe's ar Whole Foods.

Įvertinkite receptą
🕒40 min
👥12 porcijos
📊lengvas

Ingredientai

Sviestas*
120 ml
Baltasis cukrus*
120 ml
Rudas cukrus*
120 ml
Kiaušiniai*
2 vnt.
Vanilės ekstraktas*
0.5 arb. šaukštelio
Saldžiųjų ryžių miltai*
300 ml
Ksantano derva*
1 arb. šaukštelis
Kepimo milteliai*
0.75 arb. šaukštelio
Soda*
0.5 arb. šaukštelio
Šokolado gabaliukai*
pagal skonį

* Pagrindiniai ingredientai

Patarimai

  • Šie sausainiai gali kepti ilgiau nei įprasti, nes jie neturi glitimo.

  • Naudokite silikoninį kilimėlį, kad sausainiai neliptų prie skardos.

Gaminimo instrukcijos

  1. 1

    Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.

  2. 2

    Dideliame dubenyje sumaišykite saldžiųjų ryžių miltus, ksantano dervą, kepimo miltelius ir sodą.

  3. 3

    Mažesniame dubenyje arba maišytuve sumaišykite sviestą, cukrų ir rudą cukrų. Pridėkite kiaušinius ir vanilės ekstraktą, gerai išplakite.

  4. 4

    Sumaišykite šlapius ingredientus su sausais ingredientais, kol masė taps vienalytė. Įmaišykite šokolado gabaliukus.

  5. 5

    Ant silikoninės kilimėlio arba kepimo popieriaus dėkite tešlos kamuoliukus, apie 4 cm skersmens.

  6. 6

    Įdėkite sausainių tešlą į šaldytuvą 30–40 minučių arba į šaldiklį 10–20 minučių.

  7. 7

    Kepkite, kol sausainiai taps auksinės spalvos, apie 25 minutes.

Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.

Recepto autorius: Dropframe ir bendraautoriai

Šaltinis: Wikibooks

Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.

Nuotrauka: Dropframe at English Wikibooks (profilis)

Šaltinis: Wikimedia Commons

Licencija: CC BY-SA 2.5

Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.

Daugiau informacijos čia