Ragaujam.lt
Behari kebabas patiektas su ryžiais ir naan duona

Behari kebabas su prieskoniais

Behari kebabas – tradicinis Pakistano patiekalas, gaminamas iš jautienos, avienos ar avienos, marinuotos prieskonių mišinyje ir kepamo ant grilio ar orkaitėje. Skonis puikiai derinasi su ryžiais ar naan duona.

Įvertinkite receptą
🕒50 min
👥4 porcijos
📊vidutiniškas

Ingredientai

Kmynų sėklos*
1 arb. šaukštelis
Kalendros sėklos*
1 arb. šaukštelis
Pankolio sėklos*
1 arb. šaukštelis
Garstyčių sėklos*
1 arb. šaukštelis
Imbiero pasta*
1 valg. šaukštas
Česnako pasta*
1 valg. šaukštas
Garam masala*
1 arb. šaukštelis
Paprika*
1 arb. šaukštelis
Čili dribsniai*
1 arb. šaukštelis
Ciberžolė*
1 arb. šaukštelis
Druska*
1 arb. šaukštelis
Jogurtas*
2 valg. šaukštai
Citrinos sultys*
2 valg. šaukštai
Alyvuogių aliejus*
2 valg. šaukštai
Jautiena*
450g

* Pagrindiniai ingredientai

Patarimai

  • Jei neturite iešmelių, galite kepti mėsą ant grotelių tiesiai.

Gaminimo instrukcijos

  1. 1

    Nedideliame puode ant vidutinės ugnies pakepinkite kmynų, kalendros, pankolio ir garstyčių sėklas, kol jos taps aromatingos. Sumalkite šiuos prieskonius prieskonių malūnėliu arba grūstuvėje.

  2. 2

    Mažame dubenėlyje sumaišykite maltus prieskonius su imbiero pasta, česnako pasta, garam masala, paprika, čili dribsniais, ciberžole, druska, jogurtu, citrinos sultimis ir alyvuogių aliejumi. Gerai išmaišykite.

  3. 3

    Supjaustykite mėsą šašlyko dydžio gabalėliais. Dideliame dubenyje sudėkite jautieną ir užpilkite paruoštu marinatu. Gerai išmaišykite, kad mėsa būtų visur padengta marinatu. Uždenkite dubenį maistine plėvele ir palikite šaldytuve mažiausiai 4 valandoms arba per naktį.

  4. 4

    Įkaitinkite grilį iki vidutinės aukštos temperatūros. Suverkite marinuotą mėsą ant iešmelių ir kepkite 8–10 minučių, kartais pavartydami, kol mėsa bus iškepusi. Alternatyviai galite kepti orkaitėje 200°C temperatūroje 15–20 minučių.

  5. 5

    Patiekite karštus kebabus su ryžiais arba naan duona ir pasirinktu garnyru. Skanaus!

Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.

Recepto autorius: Codezem ir bendraautoriai

Šaltinis: Wikibooks

Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.

Nuotrauka: Miansari66 (profilis)

Šaltinis: Wikimedia Commons

Licencija: CC0

Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.

Daugiau informacijos čia