Ragaujam.lt
Beurre manié - sviesto ir miltų mišinys dubenyje

Beurre Manié - prancūziškas sviestas ir miltai

Beurre manié - tai prancūziškas sviesto ir miltų mišinys, naudojamas sriuboms ir padažams tirštinti. Jis pagamintas iš lygiomis dalimis sumaišyto minkšto sviesto ir miltų.

Įvertinkite receptą
🕒5 min
👥4 porcijos
📊labai lengvas

Ingredientai

Sviestas*
60g
Miltai*
30g

* Pagrindiniai ingredientai

Patarimai

  • Norėdami sutirštinti sriubas ar padažus, įplakite 2 šaukštus beurre manié ir virkite, kol sutirštės.

  • Jei norite ilgiau laikyti, suformuokite mažus rutuliukus ir užšaldykite. Prieš naudojant, visiškai atšildykite.

Gaminimo instrukcijos

  1. 1

    Sumaišykite sviestą ir miltus dubenyje. Naudokite rankas arba šakutę, kad gerai išminkyti mišinį, kol jis taps vienalytis.

  2. 2

    Naudokite iš karto arba laikykite šaldytuve, kaip nurodyta pastabose.

Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.

Recepto autorius: Xeverything11 ir bendraautoriai

Šaltinis: Wikibooks

Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.

Nuotrauka: Alec Vuijlsteke (profilis)

Šaltinis: Wikimedia Commons

Licencija: CC BY 2.0

Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.

Daugiau informacijos čia