
Bhuna Khichuri - Bengalų ryžiai ir lęšiai
Bhuna Khichuri yra Bengalijos patiekalas, kuris tapo tikru delikatesu, dažnai patiekiamas šiltas per lietingas dienas. Šis receptas sujungia ryžius ir lęšius, pridedant prieskonių ir daržovių, kad būtų sukurtas šiltas ir gardus patiekalas. Patiekite su Bengalų žuvies kariu ir čatniu.
Ingredientai
* Pagrindiniai ingredientai
Patarimai
Galite naudoti augalinį aliejų vietoj sviesto arba visiškai jo atsisakyti.
Patarimai
Galite naudoti augalinį aliejų vietoj sviesto arba visiškai jo atsisakyti.
Gaminimo instrukcijos
- 1
Nuplaukite ryžius, lęšius ir avinžirnius atskirai. Palikite avinžirnius ir lęšius mirkti 30 minučių.
- 2
Įkaitinkite sviestą keptuvėje, įdėkite lauro lapus ir pusiau sutrintus prieskonius. Kai pradeda skleisti kvapą, pridėkite imbierą ir kmynus.
- 3
Įdėkite žaliąsias čili ir žirnelius, maišykite kelias minutes, tada pridėkite ryžius, lęšius ir avinžirnius. Užpilkite karštu vandeniu.
- 4
Uždenkite ir virkite ant vidutinės ugnies apie 10 minučių, kol ryžiai ir lęšiai suminkštės.
- 5
Kai viskas išvirta, užberkite keptus svogūnus ir koriandrą ant viršaus. Patiekite.
Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.
Recepto autorius: Drriad~enwikibooks ir bendraautoriai
Šaltinis: Wikibooks
Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.
Nuotrauka: Drriad (profilis)
Šaltinis: Wikimedia Commons
Licencija: CC BY-SA 3.0
Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.
Daugiau informacijos čia