Ragaujam.lt
Bibimbap su daržovėmis ir jautiena, patiekta dubenyje

Bibimbap su daržovėmis ir jautiena

Bibimbap – tai tradicinis korėjietiškas patiekalas, kuriame sumaišytos garuose virti ryžiai su daržovėmis, jautiena, kiaušiniu ir aštriu gochujang padažu. Šis variantas yra su jautiena, tačiau galite naudoti ir tofu, jei norite vegetariško varianto. Patiekalas skanus ir maistingas, puikiai tinkantis pietums ar vakarienei.

Įvertinkite receptą
🕒75 min
👥3 porcijos
📊vidutiniškas

Ingredientai

Morkos*
2 vnt.
Sezamų aliejus*
2 šaukštai
Maltos sezamų sėklos*
2 šaukštai
Česnakas*
pusė arb. šaukštelio
Druska*
1–2 žiupsneliai
Špinatai*
300g
Pupelių daigai*
250g
Alyvuogių aliejus*
1 šaukštas
Jautiena*
450g
Sojų padažas*
ketvirtis puodelio
Balti ryžiai*
1 puodelis
Kiaušiniai*
3 vnt.
Kimči
¾ puodelio
Agurkas
1 vnt.
Gochujang
Pagal skonį

Patiekimui

Sezamų sėklos
Pagal skonį
Jūros dumbliai (gim)
Pagal skonį

* Pagrindiniai ingredientai
* Patiekimui

Patarimai

  • Sezamų sėklos padidina savo tūrį malant, todėl 2-3 šaukštai sezamų sėklų atitinka ¼ puodelio maltų sezamų.

  • Šis patiekalas puikiai dera su šviežių salotų dubeniu šalia.

Gaminimo instrukcijos

  1. 1

    Supjaustykite morkas plonais šiaudeliais ir pavirkite sūdytame vandenyje kelias minutes. Tada nuplaukite šaltu vandeniu ir nusausinkite.

  2. 2

    Užvirinkite špinatus dideliame puode su nedideliu kiekiu vandens. Kai špinatai suminkštėja, nusausinkite ir atvėsinkite šaltu vandeniu.

  3. 3

    Blanširuokite pupelių daigus sūdytame vandenyje, kol jie taps permatomi. Nusausinkite ir atvėsinkite juos.

  4. 4

    Supjaustykite jautieną plonais gabalėliais ir apkepkite karštoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi. Pridėkite sojų padažo ir leiskite skysčiui išgaruoti.

  5. 5

    Padėkite ryžius į dubenėlius, ant viršaus sudėkite paruoštas daržoves, jautieną ir kiaušinį. Patiekite su šonuose esančiais kimči, gochujang ir kitais ingredientais.

Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.

Recepto autorius: 211.119.251.1 ir bendraautoriai

Šaltinis: Wikibooks

Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.

Nuotrauka: Jerine Lay (profilis)

Šaltinis: Wikimedia Commons

Licencija: CC BY 2.0

Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.

Daugiau informacijos čia