Ragaujam.lt
Filipinietiškas Bicol Express patiekalas su kokosų pienu ir aitriosiomis paprikomis

Bikolietiškas Bicol Express su kokosų pienu

Bicol Express yra filipinietiškas kiaulienos patiekalas su kokosų pienu ir aitriosiomis paprikomis. Šis patiekalas išpopuliarėjo Malate, Maniloje, ir yra pavadintas pagal keleivinį traukinį, kursuojantį tarp Bikolio regiono ir Manilos. Bikolio regionas garsėja patiekalais su kokosų pienu ir aitriosiomis paprikomis.

Įvertinkite receptą
🕒60 min
👥6 porcijos
📊vidutiniškas

Ingredientai

Alyvuogių aliejus*
1 šaukštas
Svogūnas*
1 vnt.
Česnakas*
1 galvutė
Kiaulienos pilvas*
1 kg
Bagoong alamang (krevečių pasta)*
0.5 kg
Siling labuyo (aitrioji paprika)*
15 vnt.
Cukrus*
2 šaukštai
Juodieji pipirai*
1 arb. šaukštelis
Kokosų pienas*
400 ml

* Pagrindiniai ingredientai

Patarimai

  • Jei negalite rasti siling labuyo, galite naudoti kitų rūšių aitriąsias paprikas.

  • Norėdami sumažinti patiekalo aštrumą, galite sumažinti paprikų kiekį.

Gaminimo instrukcijos

  1. 1

    Įkaitinkite aliejų keptuvėje ir pakepinkite svogūną bei česnaką, kol suminkštės ir taps auksinės spalvos.

  2. 2

    Į keptuvę įdėkite kiaulienos pilvą ir kepkite, kol jis taps auksinės spalvos. Retkarčiais maišykite.

  3. 3

    Į keptuvę pridėkite bagoong alamang, siling labuyo, cukrų ir juoduosius pipirus. Viską gerai išmaišykite.

  4. 4

    Supilkite kokosų pieną ir leiskite troškintis ant mažos ugnies apie 30 minučių, kol skoniai susimaišys.

  5. 5

    Patiekite karštą su ryžiais. Pagal skonį galite pridėti mononatrio glutamato.

Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.

Recepto autorius: Jay Bolero ir bendraautoriai

Šaltinis: Wikibooks

Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.

Nuotrauka: Raymund Macaalay (profilis)

Šaltinis: Wikimedia Commons

Licencija: CC BY-SA 3.0

Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.

Daugiau informacijos čia