
Bizonas graikiškai - su Viduržemio jūros aromatais
Bizonas graikiškai - tai unikalus patiekalas su Viduržemio jūros įkvėptu velouté padažu. Šis receptas puikiai tinka gaminti lauko sąlygomis, o derinys su skrebučiais, laukiniais grybais ir ryžiais padarys vakarienę ypatinga.
Ingredientai
Patiekimui
* Pagrindiniai ingredientai
* Patiekimui
Patarimai
Jei neturite bizonų riebalų, galite naudoti kitus gyvūninius riebalus.
Patarimai
Jei neturite bizonų riebalų, galite naudoti kitus gyvūninius riebalus.
Gaminimo instrukcijos
- 1
Ketaus puode įkaitinkite bizonų riebalus ir apkepkite daržoves: svogūnus, salierą, morką, papriką ir pankolį, kol jos taps minkštos ir kvapnios.
- 2
Į puodą sudėkite bizoną, kalendros sėklas, česnaką, lauro lapą, veršienos sultinį ir citriną. Uždenkite ir troškinkite ant mažos ugnies 2–3 valandas arba kol mėsa taps minkšta.
- 3
Bizoną išimkite ir laikykite šiltai. Sultinį perkoškite ir pašalinkite daržovių likučius. Toje pačioje keptuvėje ištirpinkite sviestą, įmaišykite miltus ir apkepkite iki auksinės spalvos. Supilkite vyną ir grietinėlę, užvirkite.
- 4
Į padažą įpilkite anksčiau perkoštą sultinį, maišykite, kol sutirštės. Jei reikia, įpilkite daugiau skysčio. Pagardinkite pagal savo skonį.
- 5
Paruoštą padažą užpilkite ant bizonų mėsos. Patiekite su skrebučiais, laukiniais grybais ir ryžiais.
Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.
Recepto autorius: Visitor7 ir bendraautoriai
Šaltinis: Wikibooks
Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.
Nuotrauka: Visitor7 (profilis)
Šaltinis: Wikimedia Commons
Licencija: CC BY-SA 3.0
Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.
Daugiau informacijos čia