Ragaujam.lt
Grikiniai blyneliai su įvairiais įdarais

Grikiai blyneliai su įvairiais įdarais

Grikiniai blyneliai yra tradicinis Bretanės regiono patiekalas, gaminami iš grikių miltų. Jie dažnai patiekiami su įvairiais įdarais, tokių kaip kumpis, sūris ar kiaušiniai. Šis receptas puikiai tinka tiems, kurie mėgsta eksperimentuoti virtuvėje ir nori išbandyti kažką naujo.

Įvertinkite receptą
🕒45 min
👥4 porcijos
📊vidutiniškas

Ingredientai

Grikių miltai*
500g
Vanduo*
1L
Druska*
1 arb. šaukštelis
Kiaušinis
1 vnt.
Sviestas*
Pagal poreikį
Įdarai
Pagal skonį

* Pagrindiniai ingredientai

Patarimai

  • Galite naudoti įvairius įdarus, tokius kaip sūris, mėsa ar daržovės.

  • Įdėjus įdarą, blynus galima trumpam pakaitinti keptuvėje.

Gaminimo instrukcijos

  1. 1

    Sumaišykite grikių miltus ir druską. Įpilkite kiaušinį ir pusę vandens, plakite iki vientisos masės.

  2. 2

    Uždenkite tešlą audiniu ir palikite valandai pastovėti kambario temperatūroje.

  3. 3

    Poilsio metu palaipsniui įmaišykite likusį vandenį, kad tešla būtų tinkamos konsistencijos.

  4. 4

    Įkaitinkite didelę keptuvę ir sutepkite ją sviestu. Įpilkite tešlos, kad blynelis būtų ne storesnis nei 3 mm. Kepkite, kol viršus išdžius, ir apverskite.

  5. 5

    Jei norite įdaryti, dėkite įdarus į centrą ir sulankstykite blyną, kad susidarytų kvadratas.

Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.

Recepto autorius: Trizek ir bendraautoriai

Šaltinis: Wikibooks

Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.

Nuotrauka: Arnaud 25 (profilis)

Šaltinis: Wikimedia Commons

Licencija: CC BY-SA 4.0

Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.

Daugiau informacijos čia