Ragaujam.lt
Kubietiškas jautienos kepsnys Boliche su chorizo dešrelėmis ir pomidorų padažu

Boliche - Kubietiškas Jautienos Kepinys su Chorizo

Boliche - tai kubietiškas jautienos kepsnys, įdarytas chorizo dešrelėmis ir troškintas pomidorų padaže. Šis skanus patiekalas puikiai tiks ypatingoms progoms ar šeimos pietums. Papildytas prieskoniais, tokiais kaip šafranas ir raudonasis vynas, jis suteikia nepakartojamo skonio patirtį.

Įvertinkite receptą
🕒120 min
👥6 porcijos
📊vidutiniškas

Ingredientai

Jautienos mėsa*
~2 kg
Chorizo dešrelės*
4 vnt.
Adobo prieskoniai*
2 šaukštai
Šafranas*
2 dideli žiupsneliai
Česnakas*
6 skiltelės
Svogūnas*
1 didelis
Žalias paprikas*
1 didelis
Lauro lapai*
3 vnt.
Raudonėlis*
1-2 šaukštai
Žalios ispaniškos alyvuogės*
3 šaukštai
Kapariai*
3 šaukštai
Sazon prieskoniai*
2 pakeliai
Raudonasis vynas*
240 ml
Pomidorų padažas*
820 ml
Alyvuogių aliejus*
60 ml
Kalendra*
1 pakelis

* Pagrindiniai ingredientai

Patarimai

  • Šis patiekalas puikiai tinka su ryžiais arba keptomis bulvėmis.

Gaminimo instrukcijos

  1. 1

    Jautienoje padarykite įpjovas ir į kiekvieną įdėkite chorizo gabalėlius, sekdami mėsos kryptį. Švelniai įtrinkite mėsą adobo prieskoniais.

  2. 2

    Įkaitinkite aliejų keptuvėje ir apskrudinkite mėsą iš visų pusių, kad išsaugotumėte sultis. Tada perkelkite į didelį kepimo indą.

  3. 3

    Toje pačioje keptuvėje, kurioje buvo kepta mėsa, sudėkite šafraną, česnaką, svogūną, papriką, lauro lapus, raudonėlį, alyvuoges, kaparius ir sazon prieskonius. Kepkite, kol svogūnai taps permatomi.

  4. 4

    Išpilkite raudonąjį vyną, sumažinkite ugnį ir troškinkite apie 5 minutes. Tada įpilkite kalendrą ir pomidorų padažą bei gerai išmaišykite.

  5. 5

    Užpilkite padažą ant mėsos ir kepkite 165 °C temperatūroje 1,5–2 valandas, kol mėsa taps minkšta. Kepimo metu apverskite ir sulaistykite padažu, kad skoniai gerai įsigertų.

  6. 6

    Patiekite karštą, supjaustytą gabalėliais, su pasirinktais garnyrais.

Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.

Recepto autorius: Averette ir bendraautoriai

Šaltinis: Wikibooks

Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.

Nuotrauka: Averette at English Wikipedia (profilis)

Šaltinis: Wikimedia Commons

Licencija: Public domain

Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.

Daugiau informacijos čia