
Boliche - Kubietiškas Jautienos Kepinys su Chorizo
Boliche - tai kubietiškas jautienos kepsnys, įdarytas chorizo dešrelėmis ir troškintas pomidorų padaže. Šis skanus patiekalas puikiai tiks ypatingoms progoms ar šeimos pietums. Papildytas prieskoniais, tokiais kaip šafranas ir raudonasis vynas, jis suteikia nepakartojamo skonio patirtį.
Ingredientai
* Pagrindiniai ingredientai
Patarimai
Šis patiekalas puikiai tinka su ryžiais arba keptomis bulvėmis.
Patarimai
Šis patiekalas puikiai tinka su ryžiais arba keptomis bulvėmis.
Gaminimo instrukcijos
- 1
Jautienoje padarykite įpjovas ir į kiekvieną įdėkite chorizo gabalėlius, sekdami mėsos kryptį. Švelniai įtrinkite mėsą adobo prieskoniais.
- 2
Įkaitinkite aliejų keptuvėje ir apskrudinkite mėsą iš visų pusių, kad išsaugotumėte sultis. Tada perkelkite į didelį kepimo indą.
- 3
Toje pačioje keptuvėje, kurioje buvo kepta mėsa, sudėkite šafraną, česnaką, svogūną, papriką, lauro lapus, raudonėlį, alyvuoges, kaparius ir sazon prieskonius. Kepkite, kol svogūnai taps permatomi.
- 4
Išpilkite raudonąjį vyną, sumažinkite ugnį ir troškinkite apie 5 minutes. Tada įpilkite kalendrą ir pomidorų padažą bei gerai išmaišykite.
- 5
Užpilkite padažą ant mėsos ir kepkite 165 °C temperatūroje 1,5–2 valandas, kol mėsa taps minkšta. Kepimo metu apverskite ir sulaistykite padažu, kad skoniai gerai įsigertų.
- 6
Patiekite karštą, supjaustytą gabalėliais, su pasirinktais garnyrais.
Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.
Recepto autorius: Averette ir bendraautoriai
Šaltinis: Wikibooks
Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.
Nuotrauka: Averette at English Wikipedia (profilis)
Šaltinis: Wikimedia Commons
Licencija: Public domain
Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.
Daugiau informacijos čia