
Bonda - Pietų Indijos daržovių keksiukai
Bonda yra populiarus Pietų Indijos užkandis, kurio gamyboje naudojamos bulvės ir kitos daržovės. Šie keksiukai yra apskrudę, su traškia gramų miltų tešla. Puikiai tinka su čatniu arba kečupu.
Ingredientai
* Pagrindiniai ingredientai
Patarimai
Norint gauti ypatingą skonį, galite naudoti alų vietoj vandens tešlai.
Patarimai
Norint gauti ypatingą skonį, galite naudoti alų vietoj vandens tešlai.
Gaminimo instrukcijos
- 1
Užvirkite bulves, nulupkite ir sutrinkite jas grubiai.
- 2
Įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus keptuvėje. Kai aliejus įkaitęs, sudėkite žalią čili ir kepkite kelias sekundes.
- 3
Įpilkite svogūnus ir kepkite, kol jie taps rusvos spalvos.
- 4
Įdėkite imbierą ir česnaką, kepkite dar minutę.
- 5
Įdėkite koriandro lapus ir sutrintas bulves, gerai sumaišykite. Leiskite atvėsti, tada suformuokite mažus kamuoliukus.
- 6
Sumaišykite miltus ir ryžių miltus su kepimo soda. Įpilkite druskos pagal skonį.
- 7
Įpilkite pakankamai vandens ar alaus, kad tešla būtų šiek tiek tirštesnė nei kečupas.
- 8
Kai tešla ir įdaras paruošti, įkaitinkite aliejų gilioje keptuvėje. Aliejaus turėtų būti bent 4 cm gylio.
- 9
Panardinkite kamuoliukus į tešlą, kad jie būtų visiškai padengti, ir įdėkite į karštą aliejų. Neperkraukite keptuvės.
- 10
Keptuvėje keptus bondas kepkite, kol jie taps auksinės spalvos, tada išimkite iš aliejaus. Patiekite su kečupu arba čatniu.
Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.
Recepto autorius: 209.142.208.98 ir bendraautoriai
Šaltinis: Wikibooks
Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.
Šaltinis: Wikimedia Commons
Licencija: Public domain
Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.
Daugiau informacijos čia