Ragaujam.lt
Meksikietiškos saldžios bulvės su piloncilo cukrumi ir cinamonu

Camotes Enmielados - Meksikietiškos saldžios bulvės

Camotes Enmielados yra tradicinis meksikietiškas desertas, gaminamas iš saldžių bulvių ir piloncilo cukraus. Šis patiekalas puikiai tinka šaltam vakarui, nes jo sirupinis padažas ir cinamono aromatas suteikia šilumos ir jaukumo.

Įvertinkite receptą
🕒70 min
👥4 porcijos
📊lengvas

Ingredientai

Saldžioji bulvė*
1 didelė
Piloncilo cukrus*
1 didelis kūgis
Cinamonas*
4 lazdelės
Vanduo*
120 ml

* Pagrindiniai ingredientai

Patarimai

  • Jei neturite piloncilo, galite naudoti rudojo cukraus mišinį su melisa.

Gaminimo instrukcijos

  1. 1

    Į didelę kepimo formą sudėkite saldžiąsias bulves, visa arba stambiai supjaustytas.

  2. 2

    Ant viršaus uždėkite piloncilo kūgį, įpilkite vandens ir pridėkite cinamono lazdeles.

  3. 3

    Uždenkite formą ir kepkite apie 60 minučių. Retkarčiais apipilkite bulves saldžiu skysčiu, kuris susidaro kepant.

Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.

Recepto autorius: Mercurywoodrose ir bendraautoriai

Šaltinis: Wikibooks

Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.

Nuotrauka: Thelmadatter (profilis)

Šaltinis: Wikimedia Commons

Licencija: CC BY-SA 3.0

Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.

Daugiau informacijos čia