Ragaujam.lt
Cazuela Gallega apkepas su kiaušiniu, kumpiu ir parmezano sūriu

Cazuela Gallega su kiaušiniu, kumpiu ir sūriu

Cazuela Gallega - tai skanus kiaušinių, kumpio ir sūrio apkepas, puikiai tinkantis pusryčiams ar vakarienei. Šis receptas yra lengvas ir greitai paruošiamas, todėl puikiai tinka užimtiems rytams.

Įvertinkite receptą
🕒40 min
👥1 porcijos
📊labai lengvas

Ingredientai

Kiaušiniai*
2 vnt.
Kumpis*
2 riekės
Žirneliai*
2 šaukštai
Pomidorų padažas*
2 šaukštai
Sviestas*
1 šaukštas
Parmezano sūris*
120ml
Druska*
Pagal skonį

* Pagrindiniai ingredientai

Patarimai

  • Jei neturite parmezano, galite naudoti kitą kietą sūrį.

  • Šis patiekalas puikiai dera su šviežiomis salotomis.

Gaminimo instrukcijos

  1. 1

    Paimkite 3 aliuminio folijos lapus ir padėkite juos į dubenį, kad sudarytumėte formą. Švelniai prispauskite prie sienelių.

  2. 2

    Visą dubens vidų ištepkite sviestu, kad neliptų.

  3. 3

    Vieną kumpio riekę padėkite dugne, o kitą supjaustykite juostelėmis ir išklokite sieneles.

  4. 4

    Į dubenį sudėkite abu kiaušinius.

  5. 5

    Apibarstykite žirnelius ant kiaušinių, atsargiai, kad nesudužtų tryniai.

  6. 6

    Pridėkite druskos ir pomidorų padažo, kad apsemtų visą plotą.

  7. 7

    Išimkite foliją su apkepu, užberkite sūrį ir kepkite 30 minučių įkaitintoje orkaitėje 205°C temperatūroje.

Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.

Recepto autorius: Lgvanegas ir bendraautoriai

Šaltinis: Wikibooks

Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.

Nuotrauka: Lgvanegas at English Wikibooks (profilis)

Šaltinis: Wikimedia Commons

Licencija: Public domain

Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.

Daugiau informacijos čia