
Chimichurri - Argentiniškas padažas
Chimichurri yra tradicinis Pietų Amerikos padažas, puikiai tinkantis prie keptos mėsos. Jis gaminamas iš alyvuogių aliejaus, acto, petražolių ir prieskonių. Šis aromatingas padažas gali būti naudojamas kaip marinatas arba pagardas įvairiems patiekalams.
Ingredientai
* Pagrindiniai ingredientai
Patarimai
Raudonam chimichurri naudokite 50 ml raudonojo vyno acto ir pridėkite 1 pomidorą bei ½ raudonos paprikos.
Patarimai
Raudonam chimichurri naudokite 50 ml raudonojo vyno acto ir pridėkite 1 pomidorą bei ½ raudonos paprikos.
Gaminimo instrukcijos
- 1
Sumaišykite visus ingredientus (žoleles susmulkinkite), išskyrus aliejų, actą ir vandenį, dideliame dubenyje. Gerai išmaišykite, kad visos žolelės ir prieskoniai būtų tolygiai pasiskirstę.
- 2
Palikite mišinį pailsėti 30 minučių.
- 3
Užvirinkite actą ir vandenį, ir užpilkite ant kitų ingredientų. Gerai išmaišykite, kad svogūnų ir česnakų skonis sušvelnėtų.
- 4
Palikite mišinį pailsėti dar 30 minučių.
- 5
Įpilkite aliejų ir gerai išmaišykite. Jei skystis neuždenka ingredientų, pridėkite aliejaus, vandens ir acto santykiu 2:1:1.
- 6
Perpilkite į hermetišką indą ir laikykite šaldytuve bent per naktį.
- 7
Kai reikia, išimkite iš šaldytuvo apie 30 minučių prieš patiekiant, kad aliejus vėl suskystėtų. Gerai išmaišykite ir patiekite.
Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.
Recepto autorius: Inductiveload ir bendraautoriai
Šaltinis: Wikibooks
Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.
Nuotrauka: Gveret Tered (profilis)
Šaltinis: Wikimedia Commons
Licencija: CC BY-SA 3.0
Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.
Daugiau informacijos čia