Ragaujam.lt
Švediški šokoladiniai kamuoliukai dekoruoti kokoso drožlėmis

Chokladboll - švediški šokoladiniai kamuoliukai

Švediški šokoladiniai kamuoliukai, dar vadinami chokladboll, yra tradicinis Švedijos desertas, dažnai valgomas su kava per fika. Jie greitai ir lengvai paruošiami, nes nereikia kepti ir naudojami tik keli įprasti ingredientai.

Įvertinkite receptą
🕒20 min
👥20 porcijos
📊labai lengvas

Ingredientai

Avižiniai dribsniai*
500g
Baltasis cukrus*
275g
Kakava*
75g
Vanilinis cukrus*
15g
Sviestas arba margarinas*
160g
Kava*
90ml

Dekoracijai

Kokoso drožlės arba perlinis cukrus
Pagal skonį

* Pagrindiniai ingredientai
* Dekoracijai

Patarimai

  • Chokladboll gali būti laikomi šaldytuve iki savaitės, todėl jie puikiai tinka iš anksto pasiruošti.

  • Eksperimentuokite su skirtingais priedais, tokiais kaip riešutai ar džiovinti vaisiai.

Gaminimo instrukcijos

  1. 1

    Dideliame dubenyje sumaišykite avižinius dribsnius, cukrų, vanilinį cukrų ir kakavą.

  2. 2

    Rankomis arba bulvių grūstuvu įmaišykite sviestą į sausą mišinį, kol tešla bus vientisa.

  3. 3

    Įpilkite kavą ir maišykite, kol viskas susijungs.

  4. 4

    Rankomis formuokite 3 cm skersmens kamuoliukus.

  5. 5

    Kiekvieną kamuoliuką apvoliokite kokoso drožlėse arba perlinėje cukruje.

  6. 6

    Padėkite šokoladinius kamuoliukus į šaldytuvą bent valandai prieš patiekimą.

Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.

Recepto autorius: Kellen ir bendraautoriai

Šaltinis: Wikibooks

Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.

Nuotraukos autorius

Šaltinis: Wikimedia Commons

Licencija: CC BY 2.5

Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.

Daugiau informacijos čia