Ragaujam.lt
Chow Mein su daržovėmis ir seitan patiektas lėkštėje

Chow Mein su daržovėmis ir seitan

Chow Mein – tai tradicinis kinų patiekalas su keptais makaronais ir įvairiomis daržovėmis. Šis receptas yra veganiškas ir puikus pasirinkimas tiems, kurie mėgsta lengvus ir greitai paruošiamus patiekalus. Patiekalas pagardintas seitan, kuris suteikia papildomos tekstūros ir skonio.

Įvertinkite receptą
🕒60 min
👥4 porcijos
📊vidutiniškas

Ingredientai

Mung pupų daigai*
450g
Seitanas*
425g
Sausi wonton makaronai*
225g
Saliero stiebas*
2 vnt.
Bok choy arba brokoliai*
450g
Švieži grybai*
225g
Raudona paprika*
1 vnt.
Raudonas svogūnas*
0.5 vnt.
Žalias svogūnas*
1 vnt.
Augalinis aliejus*
pagal poreikį
Sezamo sėklos
60ml
Smulkintos šitake grybai
60ml
Sezamo aliejus*
2 arbat. šaukšteliai
Sojos padažas*
1 arbat. šaukštelis
Druska*
pagal skonį
Pipirai*
pagal skonį
Kukurūzų krakmolas*
1.5 arbat. šaukštelio
Vanduo arba daržovių sultinys*
60ml

* Pagrindiniai ingredientai

Patarimai

  • Jei norite traškesnių chow mein makaronų, naudokite daugiau aliejaus ir ilgiau juos kepkite.

Gaminimo instrukcijos

  1. 1

    1–2 valandas prieš gaminimą nuplaukite mung pupų daigus, kad jie gerai nusausėtų.

  2. 2

    Sutarkuokite seitaną plonais gabaliukais. Sumaišykite marinatui skirtus ingredientus, paskutinį pridėkite kukurūzų krakmolą. Marinuokite seitaną 20–25 minutes.

  3. 3

    Paruoškite padažą mažame dubenėlyje sumaišydami kukurūzų krakmolą su vandeniu. Įpilkite daržovių sultinio, sojos padažo bei prieskonių ir išmaišykite. Makaronus suminkštinkite verdančiame pasūdytame vandenyje, tada panardinkite į šaltą vandenį ir gerai nusausinkite.

  4. 4

    Nuplaukite visas daržoves. Salierus ir bok choy supjaustykite 1 cm ilgio gabaliukais įstrižai. Jei naudojate brokolius, nulupkite stiebus ir supjaustykite plonai. Grybus nuvalykite drėgnu skudurėliu ir supjaustykite. Papriką perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklas ir supjaustykite gabaliukais. Svogūnus susmulkinkite.

  5. 5

    Įkaitinkite wok ar keptuvę ant vidutinės aukštos ugnies. Įpilkite 2 šaukštus aliejaus. Kai aliejus įkais, sudėkite makaronus ir kepkite porcijomis, kol jie taps auksiniai. Išimkite makaronus iš keptuvės.

  6. 6

    Įpilkite dar 2 šaukštus aliejaus. Sudėkite svogūną ir seitaną, palikdami marinato likutį vėlesniam naudojimui. Seitaną trumpai parudinkite, tada maišykite, kol seitan beveik visiškai paruoštas. Išimkite iš keptuvės.

  7. 7

    Atlikite kiekvieną daržovę atskirai, išskyrus žaliąjį svogūną, pagardindami druska, jei norite. Kepdami bok choy ar brokolius, įpilkite 60ml vandens ir uždenkite. Išimkite daržoves kai jos paruoštos. Įpilkite daugiau aliejaus, jei reikia.

  8. 8

    Greitai sumaišykite padažą, sudėkite visus ingredientus atgal į wok, padarykite „šulinėlį“ padažui. Supilkite padažą ir likusį marinatą, greitai maišykite, kad sutirštėtų. Sumaišykite viską kartu. Įmaišykite žalius svogūnus. Supilkite mišrainę ant makaronų ir pabarstykite sezamo sėklomis. Patiekite karštą.

Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.

Recepto autorius: 207.58.192.150 ir bendraautoriai

Šaltinis: Wikibooks

Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.

Nuotrauka: ♡yuen♫ (profilis)

Šaltinis: Wikimedia Commons

Licencija: CC BY 2.0

Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.

Daugiau informacijos čia