Ragaujam.lt
Consommé prancūziškas sultinys, patiektas dubenėlyje

Consommé - Prancūziškas sultinys

Consommé yra labai skaidrus sultinys, gaminamas iš vištienos, veršienos arba jautienos sultinio. Šis receptas padės jums paruošti nuostabiai skaidrų sultinį, kurį galima patiekti tiek šaltą, tiek karštą. Švelnaus skonio ir subtilios tekstūros, puikiai tinka kaip stilingas pirmasis patiekalas.

Įvertinkite receptą
🕒40 min
👥4 porcijos
📊vidutiniškas

Ingredientai

Vištienos sultinys*
1 litras
Druska*
pagal skonį
Pipirai*
pagal skonį
Kiaušinių baltymai*
2 vnt.
Madeira vynas
100 ml

* Pagrindiniai ingredientai

Patarimai

  • Jei norite sodresnio skonio, naudokite jautienos sultinį.

  • Patiekite su šviežiai kepta duonele.

Gaminimo instrukcijos

  1. 1

    Atsargiai nuimkite riebalus nuo sultinio ir paragaukite, ar reikia druskos. Jei patieksite šaltą, truputį padidinkite druskos kiekį.

  2. 2

    Dideliame dubenyje sumaišykite 1 puodelį sultinio su kiaušinių baltymais.

  3. 3

    Įkaitinkite likusį sultinį iki virimo temperatūros ir po truputį supilkite į kiaušinių baltymų mišinį, nuolat maišydami.

  4. 4

    Kai sultinys pradeda virti, nustokite maišyti. Perkoškite per marle išklotą sietą į dubenį.

  5. 5

    Į atvėsintą sultinį įpilkite Madeira vyno ir patiekite.

Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.

Recepto autorius: Mike Hayes ir bendraautoriai

Šaltinis: Wikibooks

Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.

Nuotrauka: Kui-Doraku (profilis)

Šaltinis: Wikimedia Commons

Licencija: CC BY-SA 4.0

Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.

Daugiau informacijos čia