Ragaujam.lt
Dešrelės ir bulvių košė su sviestu ir pienu, tradicinis angliškas patiekalas

Dešrelės ir bulvių košė – tradicinis angliškas patiekalas

Šis tradicinis angliškas patiekalas sudarytas iš lėtai keptų dešrelių ir švelnios bulvių košės su sviestu ir pienu. Puikiai tinka jaukioms vakarienėms su šeima ar draugais.

Įvertinkite receptą
🕒40 min
👥2 porcijos
📊lengvas

Ingredientai

Britiškos dešrelės*
4–6 vnt.
Bulvės*
4 vnt.
Augalinis aliejus
šiek tiek
Sviestas*
pagal skonį
Pienas*
šlakelis

* Pagrindiniai ingredientai

Patarimai

  • Nepradurkite dešrelių – taip išsaugosite jų sultis ir skonį.

Gaminimo instrukcijos

  1. 1

    Įkaitinkite aliejų keptuvėje ant vidutinės ugnies. Sudėkite dešreles ir kepkite apie 5 minutes, dažnai vartydami, kad apskrustų tolygiai.

  2. 2

    Sumažinkite ugnį ir leiskite dešrelėms kepti lėtai apie 25 minutes, retkarčiais apversdami, kol jos visiškai iškeps.

  3. 3

    Nulupkite ir supjaustykite bulves 1–2 cm gabalėliais. Virkite verdančiame vandenyje apie 15 minučių, kol suminkštės.

  4. 4

    Nusausinkite bulves ir grąžinkite į puodą. Įdėkite sviestą ir įpilkite pieno, tada sutrinkite bulves iki vientisos masės.

Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.

Recepto autorius: Mcld

Šaltinis: Wikibooks

Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.

Nuotrauka: avlxyz (profilis)

Šaltinis: Wikimedia Commons

Licencija: CC BY-SA 2.0

Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.

Daugiau informacijos čia