Ragaujam.lt
Kreminiai grybų makaronai patiekiami lėkštėje

Grietinėlės grybų makaronai

Šis kreminis grybų makaronų receptas patenkins jūsų stipriausius itališko maisto potraukius, suteikdamas puikų skonį ir mitybos privalumus. Puikiai tinka vakarienei, nes paruošiamas vos per dvidešimt minučių.

Įvertinkite receptą
🕒20 min
👥1 porcijos
📊lengvas

Ingredientai

Makaronai*
75g
Sviestas*
1 šaukštas
Česnakai*
2 skiltelės
Grybai*
230g
Sausas baltas vynas
4 šaukštai
Grietinėlė*
60ml
Vištienos sultinys*
60ml
Druska*
Pagal skonį
Parmezano sūris*
30g
Juodieji pipirai*
Pagal skonį
Petražolės
Papuošimui

* Pagrindiniai ingredientai

Patarimai

  • Jei norite intensyvesnio skonio, naudokite kreminių grybų mišinį.

Gaminimo instrukcijos

  1. 1

    Išvirkite makaronus pagal pakuotės instrukcijas, kol bus al dente. Tuo tarpu pradėsi ruošti padažą.

  2. 2

    Didelėje keptuvėje ištirpinkite sviestą ir apkepkite česnakus. Įdėkite grybus ir kepkite, kol suminkštės.

  3. 3

    Įpilkite vyno ir leiskite jam šiek tiek išgaruoti. Tada įpilkite grietinėlės ir vištienos sultinio. Pagardinkite druska ir pipirais.

  4. 4

    Sumaišykite makaronus su padažu, suberkite parmezaną ir gerai išmaišykite. Papuoškite petražolėmis ir patiekite.

Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.

Recepto autorius: NMaia ir bendraautoriai

Šaltinis: Wikibooks

Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.

Nuotrauka: Sharon Chen (profilis)

Šaltinis: Wikimedia Commons

Licencija: CC BY 3.0

Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.

Daugiau informacijos čia