
Jautienos Stir-Fry su daržovėmis
Jautienos Stir-Fry – tai gardus patiekalas, kuriame plonomis juostelėmis supjaustyta jautiena derinama su daržovėmis ir aštriais prieskoniais. Puikiai tinka patiekti su ryžiais arba makaronais.
Ingredientai
* Pagrindiniai ingredientai
Patarimai
Thai bird čili pipirus galima pakeisti serrano pipirais arba trupintais raudonais pipirais.
Ribeye kepsnys yra skanus ir minkštas, tačiau galite naudoti liesesnes alternatyvas, kaip flank arba sirloin kepsnį.
Reguliuokite sojų padažo ir medaus santykį pagal savo skonį.
Patarimai
Thai bird čili pipirus galima pakeisti serrano pipirais arba trupintais raudonais pipirais.
Ribeye kepsnys yra skanus ir minkštas, tačiau galite naudoti liesesnes alternatyvas, kaip flank arba sirloin kepsnį.
Reguliuokite sojų padažo ir medaus santykį pagal savo skonį.
Gaminimo instrukcijos
- 1
Įkaitinkite aliejų keptuvėje ir apkepkite svogūną su česnaku, kol česnakas taps auksinės spalvos. Išimkite ir palaikykite šiltai.
- 2
Pabarstykite jautienos juosteles druska ir pipirais. Apkepkite keptuvėje tol, kol gerai apskrus. Išimkite ir pakartokite.
- 3
Į keptuvę įdėkite čili pipirus, morkas, sojų padažą, medų, actą ir svogūnų laiškus. Kepkite, kol daržovės lengvai apskrus.
- 4
Grąžinkite svogūną, česnaką ir jautieną į keptuvę. Gerai išmaišykite, kol viskas sušils.
- 5
Prieš patiekdami, pabarstykite skrudintomis sezamo sėklomis.
Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.
Recepto autorius: Iwatchaltonbrown ir bendraautoriai
Šaltinis: Wikibooks
Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.
Nuotrauka: Guilhem Vellut from Paris, France (profilis)
Šaltinis: Wikimedia Commons
Licencija: CC BY 2.0
Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.
Daugiau informacijos čia