Ragaujam.lt
Jautienos troškinys su daržovėmis dubenyje

Jautienos troškinys su daržovėmis

Šis jautienos troškinys yra turtingas skoniais, su minkštais jautienos gabaliukais ir daržovėmis tirštame padaže. Puikiai tinka su šviežia duona ar bulvėmis.

Įvertinkite receptą
🕒150 min
👥6 porcijos
📊vidutiniškas

Ingredientai

Jautiena*
900g
Miltai*
120ml
Aliejus*
60ml
Lauro lapas*
1 vnt.
Mažarūnis*
5ml
Oregano*
5ml
Pomidorų sultys*
1.36l
Jautienos sultinys*
300ml
Bulvės*
2-4 vnt.
Morkos*
4 vnt.
Salierai*
4 vnt.

* Pagrindiniai ingredientai

Patarimai

  • Galima pridėti kitų daržovių, tokių kaip ropės ar petražolės šaknys.

Gaminimo instrukcijos

  1. 1

    Supjaustykite jautieną gabaliukais apie 2,5 cm dydžio. Sudėkite į maišelį su miltais ir gerai pakratykite.

  2. 2

    Įkaitinkite aliejų plačiame puode ir apkepkite jautieną keliais etapais, kol apskrus.

  3. 3

    Sudėkite apkepintą jautieną, prieskonius, pomidorų sultis ir sultinį į puodą. Uždenkite ir troškinkite apie valandą.

  4. 4

    Nulupkite morkas ir supjaustykite gabaliukais. Sudėkite į troškinį ir toliau virkite, kartais pamaišydami.

  5. 5

    Supjaustykite likusias daržoves ir sudėkite į troškinį. Troškinkite, kol daržovės suminkštės.

  6. 6

    Kai daržovės minkštos, išimkite lauro lapą ir patiekite troškinį.

Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.

Recepto autorius: AlbertCahalan ir bendraautoriai

Šaltinis: Wikibooks

Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.

Nuotrauka: AlbertCahalan (profilis)

Šaltinis: Wikimedia Commons

Licencija: Public domain

Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.

Daugiau informacijos čia