
Juodasis miško tortas
Juodasis miško tortas – tai klasikinis vokiečių desertas, žinomas dėl savo turtingo šokoladinio skonio ir vyšnių įdaro. Šis tortas yra puikus pasirinkimas ypatingoms progoms.
Ingredientai
* Pagrindiniai ingredientai
Patarimai
Galite naudoti ir šviežias vyšnias vietoj uogienės.
Tortas geriausiai skanus, kai jis šiek tiek atšaldytas.
Patarimai
Galite naudoti ir šviežias vyšnias vietoj uogienės.
Tortas geriausiai skanus, kai jis šiek tiek atšaldytas.
Gaminimo instrukcijos
- 1
Įkaitinkite orkaitę iki 175°C. Sumaišykite šokolado trupinius su cukrumi ir sviestu mažame dubenėlyje.
- 2
Įspauskite mišinį į 30 cm skersmens tartos formą, kurios dugnas nuimamas. Kepkite 8-10 minučių arba kol lengvai paruduos.
- 3
Ištirpinkite sviestą ir šokoladą mikrobangų krosnelėje, maišykite, kol masė taps lygi.
- 4
Dideliame dubenyje plakite kiaušinius su cukrumi, vanile ir druska apie 4 minutes, kol masė taps puri.
- 5
Įmaišykite šokolado mišinį ir miltus. Supilkite į formą ir tolygiai paskirstykite.
- 6
Kepkite 25-30 minučių arba kol įdurtas dantų krapštukas išeis sausas. Atvėsinkite ant grotelių.
- 7
Užtepkite vyšnių uogienę ant pyrago. Ištirpinkite šokoladą su grietinėle ir užlašinkite ant viršaus. Atšaldykite.
Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.
Recepto autorius: Mike Hayes ir bendraautoriai
Šaltinis: Wikibooks
Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.
Nuotrauka: Jmoellenhoff (profilis)
Šaltinis: Wikimedia Commons
Licencija: Public domain
Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.
Daugiau informacijos čia