
Karameliniai kvadratėliai
Karameliniai kvadratėliai – tai nepaprastai gardus ir klasikinis desertas, populiarus visoje Didžiojoje Britanijoje ir Airijoje. Jie puikiai tinka piknikams, pietums ir jūsų svečiams tikrai patiks! Kvadratėliai turi traškų pagrindą, kreminį karamelinį įdarą ir šokolado viršų.
Ingredientai
* Pagrindiniai ingredientai
Patarimai
Jei neturite auksaspalvio sirupo, vietoj jo galite naudoti medų.
Naudokite kokybišką šokoladą, kad desertas būtų dar skanesnis.
Patarimai
Jei neturite auksaspalvio sirupo, vietoj jo galite naudoti medų.
Naudokite kokybišką šokoladą, kad desertas būtų dar skanesnis.
Gaminimo instrukcijos
- 1
Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Sudėkite miltus, sviestą ir cukrų į dubenį ir trinkite, kol duonos trupiniai pasiskirstys tolygiai masėje. Paskleiskite mišinį į 25x38 cm dydžio formą.
- 2
Kepkite 20 minučių arba kol taps auksinės spalvos. Leiskite atvėsti.
- 3
Ištirpinkite sviestą puode ant silpnos ugnies, įdėkite cukrų, auksaspalvį sirupą ir kondensuotą pieną. Nuolat maišykite 40–50 minučių, kol karamelė taps auksinė. Norint patikrinti, ar karamelė paruošta, įlašinkite lašą į šaltą vandenį ir patikrinkite ar sukietėja.
- 4
Supilkite karamelę ant kepinio pagrindo ir leiskite atvėsti.
- 5
Ant viršaus užpilkite ištirpintą šokoladą ir tolygiai paskleiskite. Leiskite šokoladui sukietėti.
Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.
Recepto autorius: imported>Suitgirl ir bendraautoriai
Šaltinis: Wikibooks
Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.
Nuotrauka: Aurore D (profilis)
Šaltinis: Wikimedia Commons
Licencija: CC BY 2.0
Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.
Daugiau informacijos čia