
Keptos Bulvės
Keptos bulvės – universalus ir lengvai paruošiamas patiekalas, tinkantis tiek kaip garnyras, tiek kaip sotus užkandis. Jas galite iškepti orkaitėje, mikrobanginėje arba ant grotelių, o patiekimui rinktis mėgstamus padažus ar priedus.
Ingredientai
* Pagrindiniai ingredientai
Patarimai
Skani idėja – patiekti su aštriomis pupelėmis, sūriu, šonine ar avokado gabalėliais.
Patarimai
Skani idėja – patiekti su aštriomis pupelėmis, sūriu, šonine ar avokado gabalėliais.
Gaminimo instrukcijos
- 1
Gerai nuplaukite bulvę ir keliose vietose subadykite jos odą šakute. Taip garai kepimo metu galės lengvai pasišalinti.
- 2
Kepimas Ant Grotelių || Įvyniokite bulvę į aliuminio foliją ir kepkite ant vidutinės ugnies apie 45 minutes, kol ji taps minkšta ir sultinga.
- 3
epimas Mikrobanginėje || Įvyniokite bulvę į mikrobangų krosnelei tinkamą plėvelę, padarykite kelias skylutes ir kepkite maždaug 8 minutes, kol suminkštės.
- 4
Kepimas Orkaitėje || Orkaitę įkaitinkite iki 190°C. Sudėkite bulvę ant skardos ir kepkite apie 1 valandą, kol vidus taps kreminis.
- 5
Perpjaukite karštą bulvę, pagardinkite druska ir įdėkite truputį sviesto arba grietinės. Taip pat tinka sūris, žolelės, česnakinis padažas ar kiti mėgstami priedai.
Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.
Recepto autorius: Alcinoe~enwikibooks ir bendraautoriai
Šaltinis: Wikibooks
Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.
Nuotrauka: me (w:User:pfctdayelise) (profilis)
Šaltinis: Wikimedia Commons
Licencija: CC BY-SA 2.5
Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.
Daugiau informacijos čia