Ragaujam.lt
Klasikinis prancūziškas kasuletas su pupelėmis ir mėsa

Klasikinis prancūziškas trosškinys kasuletas

troškinys kasuletas yra tradicinis Langedoko regiono patiekalas, kuris gaminamas naudojant baltąsias pupeles, įvairius mėsos gaminius ir aromatingus prieskonius. Šis receptas leidžia jums patirti tikrąjį prancūziškos virtuvės skonį.

Įvertinkite receptą
🕒300 min
👥6 porcijos
📊vidutiniškas

Ingredientai

Baltosios pupelės*
500g
Kuminas
Pagal skonį
Kiaulės ausis arba kiaulienos oda
1 vnt
Antienos arba žąsies mėsa*
1kg
Antienos arba žąsų riebalai*
Pagal skonį
Svogūnas*
1 vnt
Sultinys arba baltas vynas*
Pagal skonį
trošknio žolelių mišinys*
2 šaukštai
Česnakas*
1 galva
Druska*
Pagal skonį
Pipirai*
Pagal skonį
Gvazdikėliai
Pagal skonį
Kadagio uogos
Pagal skonį
Vanduo arba sultinys*
stiklinė

* Pagrindiniai ingredientai

Patarimai

  • Kasulį galite pašildyti kitą dieną, tačiau saugokite šaltai, kad nesurūgtų.

  • Mėsa gali būti įvairi: kiaulienos konfitas, pigi konservuota kiauliena, kiaulienos kojelės ar rūkyti dešrelės.

Gaminimo instrukcijos

  1. 1

    Užpilkite pupeles verdančiu vandeniu ir palaikykite kelias minutes, tuomet perpilkite į šaltą vandenį su kuminų prieskoniu.

  2. 2

    Nukoškite pupeles ir atidėkite į šalį.

  3. 3

    Keptuvėje apkepkite mėsą antienos arba žąsų riebaluose, kad apskrustų išorė. Išimkite ir atidėkite.

  4. 4

    Tame pačiame inde pakepinkite svogūną iki auksinės ar tamsiai rudos spalvos, tuomet atidėkite.

  5. 5

    Nupilkite riebalų likučius ir įpilkite į keptuvę sultinio arba baltuojo vyno, kad nusiimtų prikepę prie keptuvės dugno kepta masė. Skystį atidėkite.

  6. 6

    Į puodą sluoksniuokite pupeles, mėsą, svogūną, česnaką, žoleles troškiniui ir kadagio uogas. Užpilkite deglazavimo skysčiu, tada įpilkite verdančio pasūdyto vandens, kad apsemtų pupeles.

  7. 7

    Kepkite 90 °C temperatūroje apie 4 su puse valandos. Jei reikia, papildykite verdančiu vandeniu kepimo metu. Kai susiformuos plona plutelė ir pupelės suminkštės, patiekalas paruoštas.

  8. 8

    Leiskite pastovėti apie 1 valandą prieš patiekdami.

Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.

Recepto autorius: Timpo ir bendraautoriai

Šaltinis: Wikibooks

Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.

Nuotrauka: GD. Guilhem06 21:37, 20 April 2007 (UTC) (profilis)

Šaltinis: Wikimedia Commons

Licencija: Public domain

Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.

Daugiau informacijos čia