Ragaujam.lt
Kopūstų suktinukai su jogurto padažu

Kopūstų suktinukai jogurto padaže (Sarmi)

Sarmi yra bulgariškas patiekalas, pagamintas iš kopūstų lapų įdarytų mėsos ir ryžių mišiniu. Šis receptas puikiai tinka draugų vakarėliams, ypač jei patieksite suktinukus šalia pomidorų padaže keptų sarmų.

Įvertinkite receptą
🕒90 min
👥6 porcijos
📊vidutiniškas

Ingredientai

Veršiena*
500g
Kiauliena*
300g
Svogūnų laiškai*
1 vnt.
Ryžiai*
pusė puodelio
Jogurtas*
1 puodelis
Petražolės
Pagal skonį
Mėtos
Pagal skonį
Paprika
Pagal skonį
Pipirai
Pagal skonį
Vynuogių arba kopūstų lapai*
30-40 vnt.
Sviestas arba saulėgrąžų aliejus*
100g / pusė puodelio
Druska*
Pagal skonį

* Pagrindiniai ingredientai

Gaminimo instrukcijos

  1. 1

    Užvirinkite vynuogių arba kopūstų lapus sūriame vandenyje, kol jie suminkštės. Nukoškite ir leiskite atvėsti.

  2. 2

    Smulkiai supjaustytus svogūnų laiškus pakepinkite aliejuje. Įdėkite paprikos ir išmaišykite.

  3. 3

    Įdėkite mėsą, ryžius, pipirus, mėtas ir smulkintas petražoles į svogūnus. Kepkite, kol mėsos spalva pasikeis.

  4. 4

    Įpilkite šiek tiek daugiau, nei pusę puodelio vandens, užvirinkite ir tada sumažinkite ugnį. Troškinkite, kol ryžiai sugeria vandenį. Leiskite atvėsti.

  5. 5

    Ant kiekvieno lapo dėkite po šaukštelį įdaro, suvyniokite į suktinuką.

  6. 6

    Suktinukus sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu ir troškinkite.

  7. 7

    Jogurtą sumaišykite su paprika ir kitais prieskoniais.

  8. 8

    Atvėsusius suktinukus perkelkite į lėkštę ir užpilkite padažu.

Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.

Recepto autorius: Zornitsa ir bendraautoriai

Šaltinis: Wikibooks

Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.

Nuotrauka: Nk (profilis)

Šaltinis: Wikimedia Commons

Licencija: CC BY 2.5

Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.

Daugiau informacijos čia