Ragaujam.lt
Kremas anglaise su vanile

Kremas Anglaise su vanile

Kremas anglaise – tai klasikinis desertų padažas, dažnai naudojamas kaip papildomas ingredientas arba pagrindas daugelyje desertų. Šis lengvai pagaminamas kremas gali būti pagardintas įvairiais skoniais, pavyzdžiui, vanile ar kava.

Įvertinkite receptą
🕒20 min
👥10 porcijos
📊vidutiniškas

Ingredientai

Pienas*
315 ml
Kiaušinių tryniai*
4 vnt.
Cukrus*
85 g
Vanilė
1 arb. šaukštelis

* Pagrindiniai ingredientai

Patarimai

  • Šis kremas puikiai tinka patiekti su šviežiais vaisiais ar kaip ledų pagrindas.

  • Galite pridėti šviežių žolelių ar prieskonių, kad išgautumėte naujus skonius.

Gaminimo instrukcijos

  1. 1

    Puode ant mažesnės ugnies šildykite pieną su vanile, kol užvirs. Jei naudojate vanilės ankštį, perpjaukite ją perpus ir pašalinkite sėklas.

  2. 2

    Kol pienas šyla, plakite kiaušinių trynius su cukrumi, kol mišinys taps šviesiai gelsvas.

  3. 3

    Kai pienas užverda, pusę jo lėtai supilkite į kiaušinių mišinį, nuolat maišydami. Tuomet grąžinkite mišinį į puodą su likusiu pienu.

  4. 4

    Virinkite ant vidutinės ugnies, nuolat maišydami. Neleiskite kremui užvirti, o kai sutirštės, nuimkite nuo ugnies.

  5. 5

    Kremą perkoškite per sietelį į kitą indą ir nuolat maišykite, kol atvės.

Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.

Recepto autorius: 69.108.112.236 ir bendraautoriai

Šaltinis: Wikibooks

Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.

Nuotrauka: David.Monniaux (profilis)

Šaltinis: Wikimedia Commons

Licencija: CC BY 3.0

Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.

Daugiau informacijos čia