
Kremas Anglaise su vanile
Kremas anglaise – tai klasikinis desertų padažas, dažnai naudojamas kaip papildomas ingredientas arba pagrindas daugelyje desertų. Šis lengvai pagaminamas kremas gali būti pagardintas įvairiais skoniais, pavyzdžiui, vanile ar kava.
Ingredientai
* Pagrindiniai ingredientai
Patarimai
Šis kremas puikiai tinka patiekti su šviežiais vaisiais ar kaip ledų pagrindas.
Galite pridėti šviežių žolelių ar prieskonių, kad išgautumėte naujus skonius.
Patarimai
Šis kremas puikiai tinka patiekti su šviežiais vaisiais ar kaip ledų pagrindas.
Galite pridėti šviežių žolelių ar prieskonių, kad išgautumėte naujus skonius.
Gaminimo instrukcijos
- 1
Puode ant mažesnės ugnies šildykite pieną su vanile, kol užvirs. Jei naudojate vanilės ankštį, perpjaukite ją perpus ir pašalinkite sėklas.
- 2
Kol pienas šyla, plakite kiaušinių trynius su cukrumi, kol mišinys taps šviesiai gelsvas.
- 3
Kai pienas užverda, pusę jo lėtai supilkite į kiaušinių mišinį, nuolat maišydami. Tuomet grąžinkite mišinį į puodą su likusiu pienu.
- 4
Virinkite ant vidutinės ugnies, nuolat maišydami. Neleiskite kremui užvirti, o kai sutirštės, nuimkite nuo ugnies.
- 5
Kremą perkoškite per sietelį į kitą indą ir nuolat maišykite, kol atvės.
Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.
Recepto autorius: 69.108.112.236 ir bendraautoriai
Šaltinis: Wikibooks
Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.
Nuotrauka: David.Monniaux (profilis)
Šaltinis: Wikimedia Commons
Licencija: CC BY 3.0
Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.
Daugiau informacijos čia