Ragaujam.lt
Minkšti imbieriniai sausainiai su prieskoniais

Minkšti imbieriniai sausainiai

Minkšti imbieriniai sausainiai su švelniu prieskonių aromatu. Puikiai tinka desertui ar vaišėms.

Įvertinkite receptą
🕒31 min
👥24 porcijos
📊lengvas

Ingredientai

Sviestas*
180g
Rudasis cukrus*
500g
Kiaušinis*
1 vnt.
Melasa*
60ml
Kepimo soda*
10g
Miltai*
600g
Cinamonas*
2.5g
Imbieras*
5g
Gvazdikėliai*
5g
Druska*
2.5g
Cukrus
Šiek tiek

* Pagrindiniai ingredientai

Patarimai

  • Jei norite ryškesnio skonio, padidinkite imbiero kiekį.

Gaminimo instrukcijos

  1. 1

    Įkaitinkite orkaitę iki 175°C.

  2. 2

    Sviestą ir cukrų išplakite mikseriu, kol masė taps puri.

  3. 3

    Įplakite kiaušinį ir įmaišykite melasą.

  4. 4

    Kitame dubenyje sumaišykite miltus, sodą, prieskonius ir druską.

  5. 5

    Sujunkite sausus ingredientus su sviesto mišiniu ir suformuokite tešlą.

  6. 6

    Suformuokite mažus rutuliukus, apvoliokite cukruje ir dėkite ant kepimo popieriaus.

  7. 7

    Kepkite apie 11 minučių, kol sausainiai suskeldės, bet vidus atrodys neiškepęs.

  8. 8

    Išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti iki kambario temperatūros.

Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.

Recepto autorius: 66.30.114.254 ir bendraautoriai

Šaltinis: Wikibooks

Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.

Nuotrauka: Alcinoe at English Wikibooks (profilis)

Šaltinis: Wikimedia Commons

Licencija: Public domain

Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.

Daugiau informacijos čia