Ragaujam.lt
Morkų salotos su migdolų aliejumi ir pušų riešutais

Morkų salotos su puikiais priedais

Gaivios morkų salotos su migdolų aliejumi ir pušų riešutais. Šios salotos yra lengvos ir sveikos, puikiai tinkančios kaip užkandis ar šoninis patiekalas. Jei norite aštresnio skonio, pridėkite šviežių garstyčių lapų.

Įvertinkite receptą
🕒5 min
👥2 porcijos
📊labai lengvas

Ingredientai

Morkos*
4 vidutinės
Migdolų aliejus*
1-2 šaukštai
Baltasis balzaminis actas*
pagal skonį
Druska*
pagal skonį
Juodieji pipirai*
pagal skonį
Pušų riešutai*
pagal skonį

Papildomi priedai

Švieži žalumynai
pagal skonį
Česnakai
pagal skonį

* Pagrindiniai ingredientai
* Papildomi priedai

Patarimai

  • Jeigu norite, salotas galite patiekti suvyniotus į žalumynų lapus.

  • Jauni garstyčių lapai suteikia aštrumo, kuris puikiai dera su morkomis.

Gaminimo instrukcijos

  1. 1

    Pjaustykite morkas į plonas juosteles arba tarkuokite, jei tai patogiau.

  2. 2

    Apšlakstykite morkas migdolų aliejumi. Tai suteiks salotoms malonaus riešutų aromato.

  3. 3

    Pagardinkite druska, pipirais ir actu. Gerai išmaišykite.

  4. 4

    Įdėkite pušų riešutus, kad salotos būtų traškios ir dar gardesnės.

Šis receptas yra lietuviška originalaus Wikibooks turinio versija. Tekste atlikti vertimo ir redakciniai pakeitimai.

Recepto autorius: Ragesoss ir bendraautoriai

Šaltinis: Wikibooks

Turinys licencijuotas pagal Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC BY-SA 4.0) licenciją. Naudojant šį turinį, būtina nurodyti autorių, pateikti nuorodą į licenciją ir laikytis jos reikalavimų.

Nuotrauka: Melinda (profilis)

Šaltinis: Wikimedia Commons

Licencija: CC BY-SA 2.0

Nuotraukos dydis ir formatas galėjo būti optimiztuotas.

Daugiau informacijos čia